The Washington Post: Orbán Viktor „hibrid rezsimmé” változtatta az országot

2022. április 14. 10:00

A lap szerint a magyar miniszterelnök soha nem tudta volna kiépíteni egyeduralmát az „EU nagylelkű támogatása” nélkül.

2022. április 14. 10:00
null

Az Egyesült Államok és az európai vezetők egyaránt aggódnak amiatt, hogy a demokrácia és a tekintélyelvűség közötti világméretű küzdelem kellős közepén vagyunk, ennek ellenére az EU a világ két leggyorsabban autokratizálódó országának ad helyet, Magyarországnak és Lengyelországnak – írta meg véleménycikkében a Washington Post.

A lap szerint mindkét kormány továbbra is több milliárd eurós támogatásokat kap az EU-tól, miközben megvetésüket fejezik ki az unióval szemben,

emellett pedig lebontják a demokratikus normákat és intézményeket.

Magyarország már nem demokrácia

Magyarország már nem demokrácia az olyan minősítő testületek szerint, mint a V-Dem Institute és a Freedom House, amely szervezetek szerint Orbán Viktor „választási autokráciává” vagy „hibrid rezsimmé” változtatta az országot, azaz olyan országgá, amely fenntartja a demokrácia formális elemeit, de a játékteret a kormánypárt javára billenti, amely a legutóbbi választásokon is megmutatkozott, így

a rezsim nem teljesíti a demokrácia hagyományos minimumszabályait.

Azt írják: Orbán Viktor soha nem tudta volna kiépíteni egyeduralmát az EU nagylelkű támogatása nélkül, forrásaiból finanszírozzák a Fidesz támogatottságát a vidéki választópolgárokból álló, szerteágazó ügyfélkapcsolati rendszeren keresztül, amelyben a helyi önkormányzatok és a pártok képviselői a kormánnyal kötött szerződésekből profitálnak, közmunkát, készpénzt és élelmiszert cserélnek szavazatokra.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 15. 09:12
SEGGHÜLYÉKNEK TECCENEK LENNI OTTAN A 'UASHINGTON PÓSZTNÁL"..ÉS KORLÁTOZOTT AGYMŰKÖDÉSSEL MEGVERTEKNEK, HOGY ENNYI VALÓTLAN MARHASÁGOT ÖSSZE TECCENEK HORDANI--AMINEK MAGYARORSZÁGHOZ SEMMI KÖZE NINCSEN.
Dezsőke
2022. április 15. 07:45
békét
tollas60
2022. április 14. 22:15
Ezek ott az óceán túloldalán vagy végtelenül ostobák, vagy gazemberek. Én a kettő keverékére tippelek.
Antal Béla
2022. április 14. 14:32
Tücsök és Bogár című befolyásos kifestő szerint, Biden húgyszagú káosszá változtata az USÁ-t. 1:1 Bár ebben az a vicc, hogy nem vicc. Készüljünk a legrosszabbakra, iszonyatos erők mozdultak meg kívülről, mert belül elbuktak. NEM TUDOM, HOGY LESZ-E ERŐ, AMI EZT AZ ISZONYATOS NYOMÁST MÉG 4 ÉVIG ELBÍRJA, MERT MÉG CSAK EZ UTÁN FOG JÖNNI A SZÓ SZERINTI PARTIZÁN HÁBORÚ, INTERNACIONALISTA CSAPATOKKAL KIEGÉSZÍTVE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!