Ha az MSZP kormányozna... (3.)

2022. május 31. 16:40

Szabad tájékoztatást és tájékozódást!

2022. május 31. 16:40
null
Szekeres Imre

„A Magyar Szocialista Párt törekvése, hogy a vélemények szabadon kifejezhetők és megismerhetők legyenek, a közvélemény informálódhasson a legfontosabb hazai és külföldi történésekről, sokoldalú, alapos, hiteles tájékoztatást kapjon ahhoz, hogy eligazodhasson a társadalom legfontosabb kérdéseiben. Egy ilyen viszonylag kis létszámú nyelvi közösség esetében, mint a magyar, az államnak jelentősen hozzá kell járulnia az információval való ellátás költségeihez. Nem a tartalmát kell meghatároznia, hanem annak előállítását és az ahhoz való hozzáférést kell támogatnia. Ahogy az állampolgároknak joguk van az egészségügyi ellátáshoz és az oktatáshoz,

joguk van a tisztességes tájékoztatáshoz és a szabad tájékozódáshoz is.

A valóban szabad média megteremtése, a szükséges törvényi és alkotmányos garanciák kialakítása kétharmados többség esetén egyszerűen megvalósítható. Mivel csak egyszerű többségünk lett, összetettebb és lassúbb változásokkal kell a szabad tájékoztatás és tájékozódás feltételeit megteremtenünk. Ehhez több más, nem csak a médiát érintő törvényi változásra is szükség van. Ilyen például a média ellenőrzését biztosító információs önrendelkezési joggal és a közérdekű adatokhoz való hozzáférés jogával kapcsolatos rendelkezések kiegészítése, vagy éppen a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás elleni fellépés szigorítása, a közbeszerzés szabályozásának korszerűsítése. Nem fordulhat elő többé, hogy a Versenyhivatal csak asszisztál olyan döntésekhez, amelyek

egy kézbe adják a sajtópiac közel 80 százalékát.

Az állami hirdetések átirányításával és részben a költségvetés révén is elősegítjük, a szabad médiát, minden forint közpénz felhasználását szigorúan ellenőrizve. Ennek eszköze a már létező Nemzeti Kommunikációs Hivatal, amely egy szervezetben összpontosította az állam által finanszírozott reklámköltéseket. Az NKH révén, jogilag nyomon követhetőek és átláthatók lesznek az állami támogatások, illetve a közpénzből finanszírozott hirdetések elhelyezésének és felhasználásának módja is.”

(Fotó: Szekeres Imre, a számvevőszéki és költségvetési bizottság szocialista tagja felszólal a 2011-es zárszámadás általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2012. október 2-án. Jobbról Boldvai László szocialista képviselő.MTI Fotó: Kovács Attila)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alitta
2022. június 02. 04:20
Ha-ha-ha.
madar299
2022. június 01. 18:35
Akkor ismét 3,60 lenne a kenyér 3,30 a benzin csak euróban.
obsitos0
2022. június 01. 17:09
Atyavilág, EZ a barom félévente elereszt egy csomó ostobaságot, ebből meg is él !!!
Zotyis
2022. június 01. 10:58
Szekeres elvtárs,Szolnok megyei TESZŐV párttitkárként szolgáltad a hazát , úgy hogy pofa be ! Benedek Fülöp talpnyalója voltál szemétláda !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!