Márki-Zay a következő választásról: Parittyával menni a Wehrmacht ellen nem ígér sikert

2022. május 17. 11:54

A volt listavezető szerint az új pártja már annak szól, hogy „ha összedől a rendszer, akkor legyenek felkészülve” a rendszerváltásra.

2022. május 17. 11:54
null

Márki-Zay Pétert a Klubrádióban kérdezték új, civileknek szóló pártjáról, és arról, mit szól ahhoz, hogy Hadházy Ákos elhamarkodott döntésnek tartja a pártalapítást. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje az adásban elmondta, beszélt Hadházyval, türelemmel várják őt, nem arról van szó, hogy ezt el akarják kapkodni. Hangsúlyozta: az MMM nem alakul párttá, de lesz pártja a civileknek, amely nem a jobb-bal felosztás mentén határozná meg magát, hanem „a hiteles alternatíva, a becsület és a tisztesség köti össze őket”. 

Márki-Zay a műsorban elmondta: eddig abban látta a reményt, hogy összefogással le lehet győzni a Fideszt, de most úgy véli, annyira stabil a rendszer, hogy ha a feltételek nem változnak, az ellenzéki pártok is ugyanígy folytatják, ahogy eddig, akkor nem lehet leváltani Orbán Viktort. Egy következő választáson ugyanúgy több százszoros erőforrásbeli különbség lesz, „parittyával menni a Wehrmacht ellen” nem ígér sikert, ugyanúgy „lejáratókampányok jönnek és ígérgetés lesz”. Négy évvel ezelőtt „migránshisztéria” volt, most „háborús hisztéria”, négy év múlva „majd a pirézek ellen kell védekezni” – fogalmazott.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. május 17. 21:04
Ő maga az összedőlés.
Coollog
2022. május 17. 17:23
Benneragadtak a tagadás fázisában. 98-ban a Magyar Nemzeten kívül semmi nem volt. Most bárki elér bármilyen ellenzéki tartalmat a telefonján. De vannak újságok is, meg RTL. Ha az emberek úgy úgy érzik, rosszul mennek a dolgok, másra fognak szavazni. Ha nem, megszakadhat a baloldal, akkor sem.
Ninini
2022. május 17. 16:01
A parizeussal együtt addig álljon féllábon, míg őket kéri fel erre bárki is.
amca
2022. május 17. 15:52
1et tegyetek meg,Márki Majmun. Maradjatok. Te uigass csak éjjel nappal. Qurcsány igyom éjjel-nappal. fegyö öö öö ö ör éjjel nappal rollert mosson. Megjött uyyhuyye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!