Letöltendőt kaptak a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali csoport vádlottai

2022. június 13. 11:17

A 2016 őszén tartott házkutatások során lőfegyvereket, lőszert és robbanóanyagot is találtak a szervezet tagjainál.

2022. június 13. 11:17

Első fokon elmarasztalta a bíróság a Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésű szervezetet érintő ügy nyolc vádlottját. Hárman végrehajtandó szabadságvesztést, négyen felfüggesztett börtönbüntetést, egyikük pedig pénzbüntetést kapott – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Robbanóanyagot is találtak náluk

A vádhatóság felidézte: a rendőrök 2016 őszén, a szélsőséges politikai nézeteket valló szervezetet érintő szervezett akciók és házkutatások során lőfegyvereket, lőszert és robbanóanyagot is találtak. A Fővárosi Főügyészség az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságra nyújtott be vádiratot nyolc ember ellen. A vádirat szerint

az ügy hét vádlottja a lakóhelyén lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül,

nyolcadik társuk pedig engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre. 

Gyűlölet keltésére alkalmas írásokat is publikáltak

A rendőrség a Terrorelhárítási Központ közreműködésével 2016 őszén Jászberényben, Galgagután és Bőnyben tartott házkutatást. Több mint harminc lőfegyvert, több ezer lőszert, lőfegyverdarabot, valamint

az egyik vádlottnál csaknem egykilónyi robbanóanyagot találtak és foglaltak le.    

A vádirat szerint a vádlottak közül ketten népcsoportok elleni aktív gyűlölet keltésére alkalmas írások publikálásában működtek közre. „A szélsőséges politikai nézeteket valló Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet a hozzá köthető internetes oldalakon 2015-ben és 2016-ban több, migráns- és zsidóellenes cikket tett közzé, amiben az említett két vádlott közreműködött” – írta az ügyészség.

A három letöltendő börtönbüntetésre ítélt vádlott mindegyikét 2 év 6 hónap szabadságvesztéssel sújtották. Egy vádlott 7 hónap, kettő 1-1 év, egyik vádlottársuk 1 év 3 hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A nyolcadik vádlottra 360 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki.    A főügyészség a büntetések súlyosításért fellebbezett.

(MTI) 

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. június 13. 20:10
Már az MNA felszámolásakor jeleztem, hogy hibának tartom az állam részéről a felszámolást, mely a szokásos zsidó hisztéria nyomására került sor... Indokoltam is véleményemet, hogy bármely állam, így a magyar is, kerülhet olyan helyzetbe, mikor hivatalosan nem járhat el, de mégis szükségszerű, hogy lépjen... Ily esetben jöhet jól egy fél-legális, vagy megtűrt szervezet, egy olyan szervezet, melynek magyar kötődését kétségbe vonni sem lehet... A mai helyzet, a mai háborús helyzet a véleményemet igazolja... Az államellenes tevékenység, napi szinten, ma is megvalósul, csak nem beszélünk, nem beszélhetünk róla... Az Izraelbe ki-hazalátogató zsidó fiatalok teljes körű katonai kiképzésben részesülhetnek, részesülnek, készségük és fogadóképességek alapján! Ennek megfelelően a Magyarországra visszatérőket Izraeli ügynöknek, spionnak, ha úgy tetszik kémnek, akár potenciális magyarellenes ellenségnek tekinthető... No, és a szolgálatok, a titkosszolgálatok? -hogyne tudnának róla, akár a szervezésben is részt vehetnek, hiszen az állítólagos magyar szolgálatokat jogosan az izraeli titkosszolgálat kihelyezett szekciójának tekinthetjük... Mára, a magyar Magyarország álma messze szállt, hagytuk elillanni... Ma a zsidó érdek érvényesül Magyarországon, s be kell látnunk, a magyarság helyzete akár úgy is alakulhat, hogy az uralkodó zsidóság biztosíthatja a magyarság korlátozott, szabályozott túlélését... Írtam, hogy legyen min elgondolkodni, az indulatokat meg felejtsétek...
koronaszepe
2022. június 13. 18:12
Az orosz szál fel sem merült? Ezek az emberek netto hazaárulók.
nyugalom
2022. június 13. 16:41
Mi tartott eddig?
MayorAnna 03
2022. június 13. 16:24
"A három letöltendő börtönbüntetésre ítélt vádlott mindegyikét 2 év 6 hónap szabadságvesztéssel sújtották." Budaházynál nem találtak se fegyvert, se lőszert, se bombát, se zsidóellenes irományokat - mégis 17 év letöltendő fegyházbüntetését tölti - az idő előtti szabadulás lehetősége nélkül. Lehet, hogy a NER-nek ez így jó - hogy továbbra is, mint Budaházy esetében, kommunista vérbírák ítélkeznek? A jelek szrt igen: - mert a távozó közt. elnök sem élt kegyelmi jogával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!