Leharcoltuk az RTL Híradót  – Szalai Vivien a Mandinernek

2022. június 03. 18:00

A TV2 hírigazgatója a Tények növekvő nézettségéről, a közéleti hírek iránti érdeklődésről és az Orbán Viktor melletti kampánybeli kiállásról is nyilatkozott lapunknak.

2022. június 03. 18:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

***

Pár hónapja nyilatkozta, hogy a TV2 hírműsorai „befogták” a rivális RTL Klubot. Mit értett ez alatt?

Akkor még azt, hogy huzamosabb ideig fej-fej mellett haladt a két hírműsor nézettsége, sőt, a Tények többször és nagy arányban meg is nyerte a versenyt. Most ez már sorozatban is igaz, napi szinten mi kerültünk megsemmisítő fölénybe. Külön büszkeséggel tölt el, hogy a legtöbb napon a „nézettségi görbén” hetente a legtöbb napon egyáltalán nem tud felénk jutni a rivális híradó. Az annak idején a kényszer szülte, vagyis a változó médiaszabályozások miatt bevezetett Tények Plusz is újra szenzációsan teljesít, folyamatosan legyőzi a rivális Fókuszt. 

Mit jelent ez a számok szintjén?

Friss adat, hogy

a Tények a teljes lakosság körében a top tíz legnézettebb magyar tévéműsor között is az első helyen végzett.

A május 25-ei adás volt Magyarország legnézettebb tévéműsora azon a héten, 710 006 fős nézőközönséggel, megelőzve az RTL Klub híradóját, amit 29-én vasárnap választottak a legtöbben, 667 383-an. Ha pedig „szimplán” a nézőszámokat vizsgáljuk, ebben a rangsorban a hatodik helyen is a Tények adásait láthatjuk.

Minek köszönhető ez az eredmény?

Olyan csapat ért össze, ami egyszerre fiatalos és harapós, ám mostanra érettebb is lett. Stratégiai gondolkodás és innovációs képesség jellemzi, emellett rugalmas a work flow is. Pár éve még szinte az életünkét küzdöttünk, folyton bizonyítani kellett, teljesen új stratégiát felállítani, új munka és szakmai környezetet teremteni. Mostanra elmondhatom: leharcoltuk az RTL-t, és beért a rengeteg munka, küzdelem és kitartás.

 

Azért érkezett kritika is bőven. Egyik címet sem bánja?

Nem gondolom, hogy bármiért is szégyenkeznünk kellene. Korábban, mondjuk úgy, felfokozott idegállapotban készültek a műsorok, mostanra letisztultabb a folyamat. Állandó támadás alatt voltunk, ám közben a kitartás és a folyamatos önfejlesztés meghozta az eredményt.

A számok önmagukért beszélnek, a minőséghez pedig ragaszkodunk.

A választás után visszaesett az érdeklődés a kifejezetten közéleti tartalmak iránt?

Elöször is: a választási műsorunk is nyerte az április 3-i estét. A politika pedig továbbra is leköti az embereket. Ez alighanem összefügg a háborúról szóló hírekkel, az ezzel kapcsolatos gazdasági és egyéb témák felfutásával. Ez érthető módon foglalkoztatja az embereket.

A TV2 hírműsorvezetői a választás előtt kiálltak az Orbán-kormány mellett, erre érkezett a válasz: propagandisták. Ma másként döntene?

Dehogy. A külföldi médiában is van hagyománya annak, hogy egy szerkesztőség vállalja a politikai döntését. Ez egy állásfoglalás volt a részünkről, senkinek nem mondtuk meg, kire szavazzon. Egyébként másokkal ellentétben mi önálló véleménnyel és szilárd értékrenddel bíró újságírók vagyunk. S amúgy sem a pálya széléről bekiabáló dühös irigyeinkkel foglalkozunk, inkább belőjük a győztes gólt. Ennyi.

A minap technikai fejlesztésekről is beszámolt a csatorna. Mik ezek?

Az úgynevezett „kiterjesztett valóság” fejlesztésünk igen látványos, a választási műsorban már megmutattuk, a grafikusaink most folyamatosan azon dolgoznak, hogy ez az eszköz a Tényekben napi szinten is szerepet kapjon. Emellett lett egy ugyancsak impozáns új LED-falunk, ami a legnagyobb Európában. Drasztikus és markáns változásokat egyébként ilyen nézettségi mutatók mellett nem tervezünk, ráadásul követőink a statisztikák szerint a nyár folyamán is kitartanak mellettünk. Új rovatok viszont lesznek a Tényeken belül. Külön öröm, hogy a tények.hu a legolvasottabb hírportálok közé került, nagyon szép eléréseket produkálunk. Az online térben mindenképp szeretnénk még inkább előrébb jutni, fejleszteni, hiszen bár most sincs okunk panaszra, hosszabb távon nyilvánvalóan ez a jövő.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katakomba
2022. június 04. 06:39
A kommentszekció lassan eléri a Kurucinfó szintet, annak is a legalját.
counter-revolution
2022. június 03. 21:57
A kontraszelekció mintapéldánya.
Kormánypárti1
2022. június 03. 20:35
:)) Nem volt nehéz, hiszen azt a rakat szar színvonalat amit a retekklub az emberek képébe tol, nem nehéz meghaladni. Ráadásul egy elenyésző zombi kisebbségen kívül, már keveseket lehet megetetni a szarságukkal. Sajnos ez egyben nem azt jelenti, hogy a TV2 annyira jó, hanem azt hogy kevésbé szar mint a retekklub. :(
Akitlosz
2022. június 03. 20:29
"Leharcoltuk az RTL Híradót – Szalai Vivien a Mandinernek" Ez magyarra lefordítva mit jelent? Ahhoz képest, hogy televízióban dolgozik nem a szavak embere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!