Felmérés: a fővárosiak kétharmada leváltaná Karácsony Gergelyt

2022. július 08. 10:41

A budapestiek 64 százaléka úgy gondolja, hogy a főpolgármester az elmúlt időszakban inkább csalódást okozott az embereknek.

2022. július 08. 10:41
null

A budapestiek kevesebb mint egyharmada (31 százaléka) támogatná Karácsony Gergelyt egy most vasárnap esedékes önkormányzati választáson, míg 66 százalékuk egy új főpolgármestert látna szívesen a főváros élén – derül ki a Századvég júliusi felméréséből. A közvélemény-kutatás utánajárt annak, hogy a fővárosiak hogyan vélekednek a jelenlegi főpolgármester, illetve a budapesti városvezetés munkájáról, eredményeiről.

10-ből 6 budapesti elégedetlen Karácsony városvezetői teljesítményével

A kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek 62 százaléka úgy látja, hogy ma Budapesten inkább rossz irányba mennek a dolgok, ezzel szemben 32 százalékuk pozitív véleményt fogalmazott meg ebben a kérdésben. 

Ezzel összefüggésben negatív kép rajzolódik ki a főpolgármester munkájának megítéléséről is. A felmérés szerint

a válaszadók 60 százaléka elégedetlen Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységével,

míg 38 százalékuk megfelelőnek tartja a politikus munkáját.

A megkérdezettek jelentős többsége változást szeretne a főváros vezetésében

A felmérésből megállapítható továbbá, hogy

a budapestiek 64 százaléka úgy gondolja, hogy Karácsony Gergely az elmúlt időszakban összességében inkább csalódást okozott az embereknek.

A Századvég rámutat, hogy a főpolgármesterből való választói kiábrándulás hátterében egyebek mellett a – nem megfelelően összehangolt felújítások következtében állandósult – közlekedési káosz, a fővárosi köztisztasági állapotok látványos romlása, valamint a budapesti közszolgáltatások színvonalának esése állhat, mely problémák érezhetően nehezítik a fővárosi polgárok mindennapjait.

A teljes felmerést ide kattintva érheti el.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. július 12. 17:50
Tudomásul kell venni, hogy Karácsonyt nem néhány haver, hanem a budapestiek választották meg. Ezek között biztosan vannak olyanok is, akik, most nem őt, hanem valaki mást (nem tudjuk, hogy kit) választanának. Jelenleg Ő az egyetlen, akit a nép választott meg. Az összes többi vezetőt valaki, vagy valakik kinevezték. A 2/3 nem személyhez kötődik, a főpolgármesterség, igen. Demszky is meg Tarlós is magasabban állt, mint az éppen regnáló elnökök. Az elnökök kinevezettek, a főpolgármesterek megválasztottak. Mindig meg lehet kérdezni olyanokat, akik a megválasztottal nem értenek egyet. Biztosan megkérdezhetnék olyanokat, akik Orbánnal nem értenek egyet, és menesztenék a posztjáról.
szárma
2022. július 08. 21:02
Én is.
nyugalom
2022. július 08. 20:04
Miert nem zavarja el a fővaros?
írmag
2022. július 08. 18:49
"A háború miatt lemondott posztjáról a moszkvai főrabbi", gergelj, tartsd a színvonalat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!