Gulyás: Nem a tűzijáték miatt menesztették az OMSZ vezetőit, az csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban

2022. augusztus 23. 13:29

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bővebb tájékoztatást adott az OMSZ körüli döntésről.

2022. augusztus 23. 13:29
null

Mint ismeretes, hatalmas saga kerekedett az augusztus 20-ai meg nem jött eső miatt. Először elmérte az OMSZ a várható időjárást, majd a tűzijáték téves lefújása után elnézést kértek. Az elnézéskérés után Palkovics László felmentette a hivatal elnökét és szakmai elnökhelyettesét. Ezek után, az OMSZ elvárásokra s nagy nyomásra panaszkodott.

Gulyás Gergely tiszta vizet öntött a pohárba

Gulyás Gergely a Kormányinfón kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy az OMSZ két vezetőjének menesztésének esetében a technológiai miniszternek nincs indoklásra kötelezettsége. A Miniszterelnökség vezetője ugyanakkor közölte, hogy a tűzijátékot érintő előrejelzés téves volta ellenére is megtörtént volna a felmentés.

– tette hozzá.

Kérdésre válaszolva a tárcavezető hozzátette, hogy egy miniszternek joga és lehetősége is van arra, hogy egy általa irányított szervezet (OMSZ) esetében döntéseket hozzon, valamint rámutatott arra is, hogy korábban már több meteorológus is bírálta az OMSZ rendszerét. A kormány helyesnek tartja Palkovics László döntését – fogalmazott Gulyás.

Nyitókép: MTI

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2022. augusztus 24. 13:41
Téged a magyar társadalom fog meneszteni hazudós Gulyás!
01234567890
2022. augusztus 23. 21:11
Mi volt Soros és Brüsszel szerepe az ügyben?
Osztap Bender
2022. augusztus 23. 20:05
Nem a tűzijáték miatt menesztették az OMSZ vezetőit, az csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban Persze! Kellett valakiknek a két jól fizető állás. Tippeljünk?
kivancsijani
2022. augusztus 23. 19:46
Én mint elkötelezett fidesz szavazó, és mint tudományban jártas ember azt mondom, ez a döntés a maga kontextusában magyarázhatatlan. Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!