Orbán Viktor igazi, könnyű témát adott nyár végére nekünk – Perlaky-Papp József a Mandinernek

2022. szeptember 03. 19:00

Sokszor, sokféle helyzetben láttuk már a miniszterelnököt, de ennyire más „fizimiskát” még nem mutatott magáról – véli a nyilvánosság-stratéga, akit a „nyaralás-kommunikációról” kérdeztünk.

2022. szeptember 03. 19:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Orbán Viktor a magyar politika ikonja. Mindenki kialakította a határozott véleményét róla, szinte ikonná szilárdult ez a kép. Sokszor sokféle helyzetben láttuk már a miniszterelnököt, de ennyire más fizimiskát még nem mutatott magáról” – mondta lapunknak Perlaky-Papp József nyilvánosság-stratéga, akit a kormányfő nyaralásáról érkező fotókról és információkról kérdeztünk. A témában korábban nyilatkozott lapunknak stílusszakértő is.

Perlaky-Papp kifejtette, ez a miniszterelnöki szerepen túli, hétköznapi Orbán Viktor, egy még nem sokak által láthatott „közelkép”, amely méltán vonta magára a figyelmet. „Aki elismeri, tiszteli vagy éppen szereti Orbán Viktort, aki eddig is Viktornak hívta, az most úgy érezheti, hogy egy lépéssel közelebb került hozzá. Végülis ezt hozta az életünkbe a digitális forradalom. A közösségi felületek ezt adják oda lehetőségként a politikának: a választói kapcsolatok esetében összenyomja a teret és a közvetlen emberi kapcsolatok hangulatára, érzetére cseréli az addíg formalizált viszonyt” – magyarázta.

Hozzátette: „Nem ismerem a kép igaz történetét, de teljesen hihető az, hogy a régi barát, kipróbált harcostárs meglátogatja őt a nyaralásakor és egy közös fénykép készül a végén. Ha a miniszterelnök stábja komponálni akarta volna az ősz hajhoz és szakállhoz a képet, akkor adná magát, hogy unokáival, nagypapa szerepben fotózzák a miniszterelnököt. Igaz, akkor a napszemüveg nem kerülhetett volna fel.”

Perlaky-Papp szerint

a közösségi média speciális terében a közeli ismerőseinkkel és barátainkkal együtt egyenlő távolságba helyezkednek el tőlünk a kedvenc sportolónk, popsztárjaink, véleményvezéreink az általunk elismert politikusokkal együtt.

Be vannak keverve a kollégáink, ismerőseink és barátaink közé, ezért igényeljük azt, hogy az ő hétköznapjaikból is kapjunk valami könnyűt, valami emberit, ami épp ezt a hétköznapi, közeli kapcsolatot fenntartja. Éppen ezért aktívak a politikusok is a közösségi felületeken, ezért mutatnak meg időnként a politikai személyiségükön túlról is tartalmakat, részletezte a Mandinernek.

„Az, hogy valaki hol nyaral, milyen ing vagy póló van rajta, az hogy áll neki, mit eszik vagy mi történik vele: elromlik a motorcsónakja és segítenek neki kijutni a partra. Esetleg hogy áll neki az ősz szakáll vagy a napszemüveg az közös hétköznapi témáink, ilyenekről beszélgetünk a  boltban, a buszmegállóban és a közösségi felületeken is. A miniszterelnök igazi, könnyű témát adott nyár végére nekünk, majd meséli tovább a történetét: ismét a gyárban, újra a miniszterelnöki szerepben, a megszokott módon megborotválkozva” – fogalmazott a szakértő.

nyitókép: Facebook

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ohassa
2022. szeptember 04. 12:07
Semmi baj a borostával, kicsit kihangsúlyozza a "kevertfajtáját". És ez kit zavar? A gádzsó citrom nadrágja sokkal röhejesebb.
Sincero
2022. szeptember 04. 01:48
He's very COOL! Vagy nem így szoktátok mondani, libernyákok?
sorivo4
2022. szeptember 04. 00:29
Maradjon így. Jól áll. Legyen mindig három milli és az még ápolt is. Politikushoz méltó. És legalább tisztelik is, nem egy csupaszpina. Mert egy csupaszarcút nem tisztelnek, csak egy szakállas embert. Ez is be van kódolva. Ahogy a szőrös puni is szebb a csupasznál. Lányok, ti se nyúljatok hozzá. Ezerszer több esélyetek van egy belevaló szakállas pasit szerezni vele úgy, ahogy az isten megteremtette és tetszett neki. Csupasz pasit meg ne is akarjatok, mert az buzi.
sorivo4
2022. szeptember 03. 22:32
Szakálla van. Na és? Az minden férfinak van, aki nem tölt naponta legalább tíz percet a tükör előtt, hogy ne tűnjön annak. Egy férfi pedig nem tölt naponta tíz percet a tükör előtt, mint egy nő. A férfit azzal lehet megkülönböztetni a nőtől, hogy arcszőrzete van. És ha fehér, akkor fehér. Az is egy szín. Jobb, mint a semmi. Ez nem úgy van, mint a karatéba, ahol a fekete öv a csúcs. Itt fordítva van. A természetben a fehér jelenti a bölcsességet. Attól még lehet fiatalos és vagány. A természet nem pazarol. Csak azt színezi, akinek még szüksége van rá, mert mást nem tud felmutatni. A fehér meg minden színt visszaver. Az a szivárvány minden színe. Egy biztos, hogy a férfinak szakálla van, és a hím oroszlán sem nyírja a sörényét és akar a nőstényekre hasonlítani. Addig is lenne az állatok királya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!