Nagy Navarró Hadházynak: Megkérdezheted a DK szóvivőjét, Olga, hogyan tudsz a tükörbe nézni?

2022. november 01. 13:46

Az újságíró a társaival hetekig éhségsztrájkolt a köztévé – szerinte – hírhamisítása miatt, és meggyőződése, értek el sikereket, holott Hadházy előtte azt mondta, sok eredménye nem volt.

2022. november 01. 13:46
null

A már napok óta a köztévé székháza előtt sátrazó Hadházy Ákos meghívta magához egy interjúra az általa nagyon tisztelt Nagy Navarró Balázst. Az „Ami az állami propaganda híreiből kimaradt” című műsorában beszélgetett az újságíróval, aki már tizenegy évvel ezelőtt tiltakozott több éven keresztül többedmagával az MTVA – a parlamenti képviselő megfogalmazása szerint – „hírhamisításai” miatt. (Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökét kiretusálták a köztévé híradójából – a szerk.). A független politikus örömmel számol be arról, hogy Dömsödi Gábortól kapták a valódi stúdiót.

Hadházy elmondta, ő tulajdonképpen folytatja Nagy Navarró tiltakozását, aki előre látta a jövőt, mármint azt, hogy az MTVA-ban folytatják a hírhamisítást, s kiderült, hogy

mindenben igaza volt, de végül nem járt eredménnyel.

Nagy Navarró azzal kezdte, hogy deja vu érzése van, hiszen ő a társaival sok időt töltött itt. Ám vitatta Hadházynak azt a megjegyzését, hogy nem jártak eredménnyel. Megemlítette, hogy 2011. december 10-én kezdték el ketten az akciójukat, délutánra öten lettek, végül több tucatnyian, akik hetekig éhségsztrájkoltak, utána pedig gördülő éhségsztrájkat tartottak, de a demonstráció valóban évekig tartott. Az újságíró kijelentette, már az ötödik napon sikert értek el, hiszen Élő Gábort, az akkori propagandagépezet irányítóját – a hírműsorok felelősét – beáldozták, rendkívüli felmondással elküldték, Papp Dániel pedig a két főszerkesztői posztjából az egyiket, a hírfőszerkesztőit elveszítette, csak a közéleti maradt meg neki.

A kormánymédia akkoriban nem támadta őket mindennap, ahogy most Hadházyt – folytatta Nagy Navarró –, hanem elhallgatták az ügyet. Azt viszont sajnálatosnak tartja, hogy

a kritikus, a demokratikus, a sajtószabadságért állítólag küzdő médiumok egy része is hallgatott.

Sérelmezte, hogy Kálmán Olga az Egyenes beszéd egyetlen adásában sem foglalkozott velük, holott az akció több mint ezer napig tartott. „Ezért most megkérdezheted a képviselőtársadtól, hogy ugyan Olga, hogyan tudsz a tükörbe nézni” – javasolta Hadházynak. Az akkor résztvevők 95 százalékának semmi köze nem volt a médiához, ami Nagy Navarró szerint egyfelől nagyon jó dolog, hiszen felismerték, többről van szó, ugyanakkor viszont tragikus, mert a szakma nem fogott össze, nem állt ide háromszáz újságíró.

Azt is komoly fegyverténynek tartja az újságíró, hogy Szilveszter éjjelén csaknem tízezer ember részvételével a Kossuth téren megalakították a Tiszta Kezek Mozgalmát. Nagy Navarró kijelentette, a köztévé működését több testület felügyeli – például a közalapítvány kuratóriuma, amelynek elnökségében az ellenzéki pártok 2010 óra részt vesznek –, de ezek sem szólalnak meg, s „vétkesek között cinkos, aki néma”, idézte többedszer Babits Mihályt, de ők nem csak némák, hanem tiszteletdíjat vesznek fel.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 02. 08:32
Áki, ha neked az a sajtószabadság, hogy minden médium neked tetsző módon fogalmaz, az a demokrácia, ha ellenzékből kormányozhatsz egyedül és az az állami gazdálkodás, hogy közpénzt csak az engedélyeddel, az általad meghatározott célra lehet elkölteni, akkor van még dolgod. Mire végzel, egy diktatúrát hoztál létre. Pont olyat, amely ellen szerinted most küzdeni kell. Kevés szánalmasabb figura mozog mostanság a közéletben.
amca
2022. november 01. 20:19
Orvos állat.
Burmin
2022. november 01. 17:25
Várom sámán asszony válaszát !
roughneck
2022. november 01. 17:15
Jo a show... Ket tehetsegtelen degeneralt azon maszturbal, hogy melyikuk volt a nagyobb "sikertelen fasz"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!