Rendkívüli: ezekre az élelmiszerekre terjesztette ki a kormány az árstopot

2022. november 09. 10:40

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón jelentette be, melyek az új, árstopos termékek.

2022. november 09. 10:40
null

Kedden jelentették be, hogy új intézkedéseket hoz a kormány, a szerdai kormányinfón kiderültek a részletek is: Gulyás Gergely a Kormányinfón jelentette be, hogy két új élelmiszer is árstopos lesz: az étkezési burgonya és a tojás. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden este azt mondta, azon termékekre vezetne be a kormány hatósági árat, amely drágulása negyven százalék feletti és hazánkban is előállítható.

A KSH friss gyorsjelentése szerint 21,1%-kal nőttek az árak az előző év októberéhez képest, az élelmiszerek pedig 40%-kal drágultak.

– közölte a szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely, majd azzal folytatta, a kormány elsődleges célja, hogy a következő év végére megfelezzék a mostani inflációt. 

A tájékoztatás szerint a friss tojás és az étkezési burgonya esetén a bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedő által 2022. szeptember 30-án használt árnál nem lehet magasabb.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/LUSA/José Coelho

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kepe
2022. november 12. 08:13
Nagyon gáz.. A cégek a többi terméket emiatt még jobban fel fogják emelni. Ezért nem lesz kevesebb az összesített infláció esetleg csak a Nagy Márton kockás papírján. Mivel nem lehet tudni, hogy még milyen árstopot vezetnek be, ezért a többi terméket még a biztonság kedvéért extrán fel fogják emelni. Hiány lesz, ha nem időben mész vásárolni.
pepita
2022. november 09. 21:29
Most már csak az a kérdés,hogy lengyel barátaink adják-e olcsóbban a portékájukat és a többi uniós beszállító ezekből a termékekből. Lengyelektől importáljuk ezekből a legtöbbet. Bár a francia import krumpli árára is kíváncsi vagyok. De az is lehet,hogy a kereskedők mondanak le a hasznukról.?
budapesti
2022. november 09. 21:00
Értelmes ellenérveik nincsenek a ballib trolloknak, marad a gátlástalan hazudozás, trágárkodás - meg a nagyüzemi csalás a lájkokkal... Szánalmas, röhejes banda...
Szeredai
2022. november 09. 20:09
Ezt nem kéne. Nagyon káros, majd nem lesz krumpli meg tojás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!