Ársapka: türelmi időt kapnak a kereskedők

2022. november 10. 22:20

Közleményt adott ki a hatósági árakkal kapcsolatban az Igazságügyi Minisztérium.

2022. november 10. 22:20
null

Az igazságügyi tárca arról írt közösségi oldalán, hogy a kereskedelmi szövetségtől olyan jelzés érkezett hozzájuk, miszerint az üzleteknek a szabályozás megfelelő végrehajtásához és a szükséges átálláshoz több időre van szüksége. Mint ismert, szerdán a kormány bejelentette és kihirdette a hatósági áras élelmiszerek körének kibővítését a tojásra és a burgonyára.

Döntött a kormány: a tojás és az étkezési burgonya is árstopos lesz!

Kis késéssel, 10:25-kor elindult a szerdai kormányinfó: Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely köszöntötte a nézőket, hallgatókat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, hogy a legnagyobb probléma amivel a magyar kormány küzd, az a szankciók ügye. Ezt megalapozandó kifejtette, hogy elég volt csak beharangozni az új szankciós csomagot, egyből drágult a gázár.

Mindezt figyelembe véve a fogyasztóvédelmi hatóság 2022. november 14-ig csak abban az esetben fogja szankcionálni a hatósági árra vonatkozó szabályok megsértését, amennyiben az árazás átállítására a kereskedő önhibájából nem került sor –írja a tárca.

– közölték.

Nyitókép: Oláh Tibor/MTI

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2022. november 11. 08:07
A jó qrva anyátokat a KENYÉR lenne a legfontosabb max ötszáz forint lehessen bármilyen kilós kenyér !!!!!!!!!!! Alapvető élelmiszer!
Zulu87
2022. november 11. 03:15
A tojás pont az a termék, amelyik a legnagyobb arányban a "feketepiacon" cserél gazdát. Értsd, falun eladják egymásnak oszt' kész, mindenki magasról tesz az ársapkára! Ez egy nesze semmi fogd meg jól szemfényvesztő bűvészkedés csak a orbán geci és a fidesz gecik részéről.
CharlieM
2022. november 11. 01:43
Egy pici türelmét kérjük szépen azoknak a Honfitársainknak, akik a hatósági maximált ár nélkül nem tudnának tojást meg krumplit venni, hamarosan már ők is meg bírják venni ezeket a szuperdrága dolgokat, köszönet és hála a nemzeti kormánynak, ez óriási siker!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!