New York Times: Orbán politikai tőkét kovácsol az emberek aggodalmaiból

2022. december 12. 08:36

Ilyenek ezek az illiberális vezetők, fejtette ki a Freedom House elnöke.

2022. december 12. 08:36
null

A The New York Times interjút közölt Michael J. Abramowitz újságíróval, a Freedom House elnökével. A beszélgetés tárgya a demokrácia globális helyzete volt.

Abramowitz kifejtette, hogy a Freedom House az elmúlt 16 évben a demokrácia és a szabadság folyamatos csökkenéséről számol be világszerte. Múlt évi felmérésük szerint

és csak 25 országban erősödött”. A Freedom House elnöke hozzátette: „A folyamat mögött álló jelenségek országról országra változnak. De általánosságban véve a diktátorok és a demokratikus államok illiberális vezetői,

politikai tőkét kovácsolnak az emberek aggodalmaiból, melyek a gazdasági állapotokból, a demográfiai és társadalmi változásokból erednek. Ezek az erős emberek

Kép forrása: Facebook

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. december 13. 07:21
"....Orbán politikai tőkét kovácsol az emberek aggodalmaiból..." ÉS MILLYEN "JÓL"(!!!) TESZI...EGYEM A SZIVÉT! Ho' "kovácsolja" azaz KALAPÁCCSAL VERI A "TÖKÜKET"..NOHÁÁÁÁÁT! EZ KÖLTŐI SZÉPSÉGŰ GONDOLAT! RÁADÁSUL íGY SZÉTVERI, AZAZ SZÉTPÜFÖLI AZ "AGGODALMAIKAT"....NO EZ EGYEDÜLÁLLÓAN HUMÁNUSSSSSSS!
KBA98
2022. december 12. 15:09
I'm just asking, as a simple Hungarian citizen: Why is the NYT worried about us? We'll let you know if you need to worry!
csabi57
2022. december 12. 13:08
Mint minden más politikus, csak szerintük Orbánnak ehhez nincs joga. Vagy csak nincs a fején sapka.
kalhana
2022. december 12. 11:30
Ostobaság az egész. Ezek a"felmérések" megrendelésre készülnek, a Freedom House az amerikai politika szolgálóleánya. A "tőkekovácsolás" , "az emberek aggodalmainak kihasználása" valami csúnyát kellene, hogy jelentsen, pedig a demokrácia működés közben. Nyilvánvalóan az a párt nyer a választáson, amelyik több tőkét tud magának kovácsolni és amelyikben megbíznak a választók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!