Legyőzte kihívóját, ismét Merkely Béla lesz a Semmelweis Egyetem rektora

2023. január 26. 19:22

Döntő fölénnyel választotta rektorjelöltnek a Semmelweis Egyetem szenátusa Merkely Bélát

2023. január 26. 19:22
null

A Semmelweis Egyetem kommunikációs igazgatóságának közlése szerint a szenátus csütörtökön hallgatta meg a rektori tisztség betöltésére pályázatot benyújtó Kellermayer Miklós és Merkely Béla professzorok programbeszédét. A testület tagjai titkos szavazással, 36:8 arányban Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát választották rektorjelöltnek – közölték.

A közleményben idézték Merkely Béla rektorjelöltet, aki úgy fogalmazott: annak tulajdonítja győzelmét, hogy széles körben elismerik szerepét abban, hogy a Semmelweis Egyetem – Közép-Kelet-Európában elsőként – a világ legjobb 250 egyeteme közé jutott

„Az elmúlt öt év legfontosabb eredménye az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítása, és annak gyakorlatba történő bevezetése volt, melynek következtében tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe, hasonlóan a világ meghatározó és legjobb egyetemeihez” – fogalmazott Merkely Béla.

A tájékoztatás szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény értelmében a rektorjelöltről szóló javaslatot az egyetem elküldi a fenntartónak. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján továbbítja Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki július 1-jével öt éves időtartamra bízza meg az egyetem vezetőjét.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. január 27. 15:10
Na összejöttek az oltásellenes nagyokosok, akiknek az agyát a Mihazánkosok beoltották vírus ellen. Jól jött nekik, pár száz plusz szavazatért csinálták az oltásellenes reklámot. Egyébként ők maguk is beoltatták magukat a Covid ellen! Sajnos több rokonom, ismerősöm kapta el a Covidot az oltás előtt, még a mai napig sem nyerték vissza korábbi egészségüket.
SzkeptiKUSS
2023. január 27. 10:32
Nem ismerem a helyzetet, csak annyira amit a médiákból tudni lehet. Lehet fanyalogni, de ez meggyőző arány, ha alkalmatlan volna, akkor a fele fele szavazat környékén mocorgott volna az eredmény.
tjunior
2023. január 27. 07:21
Ezek Merkely napjai, győz a választáson, a rendőrség törli a szexvideóját :D. Mi jöhet még?
ThuleanPerspective
2023. január 27. 06:45
szeret bulizni is a Bélus: https://www.youtube.com/shorts/fmE3ETCUfc0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!