Tamás Gáspár Miklós képes volt kifejezni az orbáni „posztfasizmus” állapotát – írja a Tagesspiegel

2023. január 27. 06:12

A német lap szerint a filozófus az Orbán Viktorral szembeni ellenállás legnagyobb szimbolikus alakja volt.

2023. január 27. 06:12
null

Meghalt az az ember is, aki az Orbánnal szembeni ellenállás legnagyobb szimbolikus alakja volt,  Tamás Gáspár Miklós képes volt kifejezni az orbáni „posztfasizmus” állapotát – olvasható a Tagesspiegel cikkében.  A német lap szerint a filozófus

nem követte el azt a hibát, hogy Magyarország miniszterelnökét a világ nagy diktátorai közé sorolta.

Tamás teljes világossággal látta, hogy Orbán milyen kifinomultan épített ki egy poszttotalitárius rendszert, amelynek felvilágosodásellenes struktúráit aligha lehet lebontani. Ezt sokaknál nyíltabban tehette, mert 2011 óta, amikor Orbán Viktor a Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetének igazgatójaként korengedményes nyugdíjba küldte, többé-kevésbé törvényen kívül volt. TGM-nek meg kellett tapasztalnia, hogyan bitorolja a kommunizmus bukása után a hatalmat az egykor liberális Orbán.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. január 28. 11:26
"Tamás Gáspár Miklós képes volt kifejezni az orbáni „posztfasizmus” állapotát – írja a Tagesspiegel" Sőt mi több Tamás Gáspár Miklós képes volt kifelyezni szolidarítását Patai Jauzsika iránt akit az angol rendőrség jelenleg is köröz gyilkossági kisérlet miatt.
Krupp Skya
2023. január 28. 08:36
Hogyan köszön a német buzi? Lukam tág!
Igazszó
2023. január 28. 08:22
Egy alapos weyerbélázással leszopták a nemetek is a zsido szekus tgm-et. A köpcös geci után, persze, mert a csuti batom az elsők között szopta le. A hulláját. Szerencsére. Ebből is tudható, ki kivel van.
kaltran
2023. január 27. 18:44
Nem tudom mit ért ez a csodalap posztfasizmus alatt, de hogy a lap és egész Németország tisztán echte fasiszta az biztos. Semmi post.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!