Az Aldi, a Lidl és a CBA után újabb nagy élelmiszerlánc jelentett be árcsökkentést

2023. február 10. 21:09

A döntés egyértelműen a drámaian beszakadó forgalomnak tudható be.

2023. február 10. 21:09
null

A héten 20 százalékkal csökkenti a Penny a vaj árát – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a kiskereskedelmi lánc magyarországi kommunikációs vezetője. Kazatsay Eszter arról tájékoztatta a lapot, hogy a döntés hátterében a beszerzési árak csökkenése áll. 

„A Pennynél folyamatosan tárgyalunk a beszállítóinkkal a kedvezőbb beszerzési árakért, amit természetesen a vásárlóink felé is érvényesítünk” – emelte ki. Vannak olyan termékkategóriák ahova előbb, de akad olyan is, ahova később érkezik meg a nemzetközi trendeknek megfelelő,

külföldi piacokon már tapasztalható árcsökkentés lehetősége.

Arról is beszélt, hogy a fogyasztói kosarak átalakulása az utóbbi fél évben szemmel látható, érzékelhető az eltolódás a saját márkás és az olcsóbb termékek irányába. Ezenkívül érezhető bizonyos termékkategóriák visszaesése is, amelyek a fogyasztó számára már szinte luxuscikké váltak. Továbbá az is tapasztalható, hogy az akciók iránti nyitottság jócskán megnőtt, éppen ezért a Penny nagy hangsúlyt fektet a több száz, a boltjaiban megtalálható akciós ajánlataira.

A Penny a negyedik 

A héten az Aldi, a Lidl és a CBA is bejelentette, hogy bizonyos termékköröknél 15-25 százalékos árcsökkentést hajt végre. 

A döntés egyértelműen a drámaian beszakadó forgalomnak tudható be.

Ezzel egy másfél-két éves élelmiszer-drágulási időszak zárult le, és egyértelmű fordulat történt. A kérdés az, hogy vajon a többi nagy szereplő, a Tesco, a SPAR vagy az Auchan is csatlakozik-e, illetve hogy valóban kiterjed-e az árcsökkentés a termékek szélesebb körére, ahogy az ígéretek szólnak.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. február 11. 16:53
A FRANCBA! A LIBBANTAK MOST AKKOR MIÉRT FOGNAK JAJGATNI? Már a PENNY, a LIDL, az ALDI meg a CBA-ban sem bízhatnak!... Szörnyűűűű nehéz dolguk lesz a libbant hazudozóknak... hogy most akkor miért is fognak jajgatni...
masikhozzaszolo
2023. február 11. 12:42
Spar 350-390Ft a Heyho. És üres a polc, megvették. Másnap 410Ft. Hátha akkor is megveszik. De kár, hogy nem az enyém a bolt! Írnék cikkeket, hogy milyen sanyarú a helyzet, benzin, energia, bér, ...
sorivo4
2023. február 11. 10:19
Így működik ez. Az élelmiszer-áruházláncak árazását a másik konkurens áruházlánc árai határozzák meg, akivel versenyez. Mert ha nem tartanak lépést vele, akkor beszakad a forgalom. Ezért kell egy államilag támogatott, olcsó, domináns magyar áruházlánc. Ami így a többi áruházláncnak is diktálja az árakat, és ezzel leszorítja vagy féken tartja az élelmiszer-inflációt.
pacal
2023. február 11. 09:21
kivétel nélkül rábasztak mindenre 40-50-80%-ot (merazaszály, merazársapka, merazojróárfolyam, merazenergia stb) és most örülni kéne, hogy egyetlen termék esetében engednek 20%-ot? A GVH-nak nem most kellene mozgolódni, 1 évvel ezelőtt már kellett volna. Ja hogy kellett állambácsinak az ÁFA bevétel? Hát ezt megszívtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!