Bemutatták Magyarország legnagyobb lőszergyárát (VIDEÓ)

2023. április 19. 11:37

Ki nem találná, hogy hol készül a legtöbb hüvely és lövedék.

2023. április 19. 11:37
null

A Hír TV Radar című műsorában nemrég bemutatták a Heves vármegyében található siroki fegyvergyárat. Mint elhangzott az alig másfél ezer fős településről csak kevesen tudják, hogy ipari parkjában

a magyar hadiipar egyik legfontosabb létesítménye található.

Pedig az üzem kis változtatásokkal évtizedek óta – egészen pontosan az '50-es évek óta – működik. 

Az összeállítást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. április 19. 21:21
Alapítok egy konkurens lőszergyárat ezt meg lenyomom. A NATO szabvány lőszer úgyis vacak, azt meghagyom nekik. De a 9 mm-es (gép)pisztolylőszer az jó, az megállít, abból lehet ezeknél sokkal jobbakat is gyártani. Ólom, réz, acél? Volfrám, urán, ezüst. S akkor keveset is elég gyártani drágábban, nagy haszonnal, luxus cuccokat jobb, kényelmesebb, jövedelmezőbb gyártani, mint a tömegnek valót. Manapság már golyóálló mellényeket szoktak viselni a fegyveresek. Azok a NATO szabvány lőszert megfogják, de pisztolylövedéket lehet olyant gyártani, ami átüt rajtuk. Közelharchoz a (gép)pisztoly a optimális fegyver. Az ezüst lőszer meg nem csak vámpírok ellen jó, de befektetésnek is, az soha nem veszíti el az értékét. És csaknem olyan ritka, mint a vámpírok, úgyhogy kicsi a konkurencia. A sok szegényített uránnal meg úgysem nagyon tudnak mit kezdeni, a lőszergyártás az egyik legértelmesebb felhasználási terület. Szóval inkább drágább, kevesebb, de jobb lőszert. Lenne piaca. Az persze nem derült ki, hogy magáncégként, hogyan kaptak erre engedélyt, van sok üzlet, amit közönséges halandó vállalkozó nem folytathat, hanem csak csókos, aki jóban van az államhatalommal
Krupp Skya
2023. április 19. 18:22
A Lőszergyár Gyurcsány és Gyurcsányné gumilövedékére emlékezve csak vaktöltény állít elő. A Lőszergyár Vágó Pista bácsira emlékezve meg lószart is előállít hátul.
fogas paduc
2023. április 19. 17:38
Ezt miért kell propagálni?
Akitlosz
2023. április 19. 14:12
Ebből az derül ki, hogy milyen alacsony szinten van a lőszergyártás, ha ez az ismeretlen cég a legnagyobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!