Il Giornale: Orbán Viktor lehet a híd Putyin és a Vatikán között

2023. május 03. 08:38

Ferenc pápa kijelentette, mindent hajlandó megtenni, hogy véget érjen a háború.

2023. május 03. 08:38
null

Az olasz lap nyomtatásban megjelent írásában olvasható, hogy a látszattal ellentétben a Vatikán elkötelezett a háború mihamarabbi befejezése mellett. Ferenc pápa kijelentette, hogy „mindent hajlandó megtenni", hogy véget vessen a mészárlásnak. Magyarországról hazafelé utazva a repülőn újságíróknak elárulta, „a misszió folyamatban van, de még nem publikus... ha nyilvános lesz, beszélek róla". Ebben a küldetésben pedig elképzelhető, hogy fontos szerepe lesz a magyar miniszterelnöknek is.

Nem szabad megfeledkezni arról – írja a lap –, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatásának első napján személyesen tárgyalt Orbán Viktorral, aki az Il Giornale újságírója szerint továbbra is szoros kapcsolatban áll az orosz elnökkel. Az olasz lap szerint Orbán lehet az az ember, aki hídként működhetne Oroszország és a Vatikán között, és

segíthetné a pápa és Putyin négyszemközti találkozójának megvalósulását.

Ferenc pápa már egy éve felkérte a Kreml vezetőjét, hogy fogadja Moszkvában, de még mindig nem kapott pozitív választ.

Nyitókép: MTI/Vatikáni Média

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. május 03. 14:49
Legfeljebb hidfo a Putler oldalon Il Giornale? Tenyleg? 20ezres cirkulacio, megint melyre nyult a Mandi hogy leszopja zorbant
Zolotarjov
2023. május 03. 13:14
Na ugye..
pemete jakab
2023. május 03. 12:56
"Il Giornale: Orbán Viktor lehet a híd Putyin és a Vatikán között" Viktorka inkább egy stadionhoz hasonlítható. Állítólag már az óvodában ez volt a jele.
5m007h 0p3ra70r
2023. május 03. 11:53
"Il Giornale: Orbán Viktor lehet a híd Putyin és a Vatikán között" Majd azt a Hidas Geli jól eldönti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!