Változások lesznek az autós biztosításoknál, itt vannak a részletek

2023. május 06. 10:03

Rövid időn belül új időszámítás kezdődik a zöldkártyáknál is.

2023. május 06. 10:03
null

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke az Infostartnak adott interjújában elmondta: a változások oka elsősorban az, hogy az Európai Unió Bíróságának több ítélete is konkrét fogalmak kidolgozását, illetve pontosítását teszi szükségessé. Ez többek között azt is jelenti, hogy az uniós összhangnak köszönhetően

egyszerűbbé válnak a külföldi balesetekkel kapcsolatos ügyintézések,

innentől ugyanis itthon is lehetőség lesz a kártérítési igény benyújtására. A zöldkártya-egyezménnyel kapcsolatban pedig a legfontosabb tudnivaló, hogy bár Magyarországon jelenleg sem létezik kézzelfogható zöldkártya, a mostani módosításnak köszönhetően olyan országokban is igazolható lesz elektronikusan a zöldkártya és a biztosítási fedezet megléte, amelyek nem tagjai a rendszámegyezménynek.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mediterrán
2023. május 06. 10:32
Elő kerültél te tetű, hiányzik a 2006-os gumibot ?
nick89
2023. május 06. 10:23
Meg ez is: Beintettek a pohos lölőjének. " Májustól Holcim márkanév alatt folytatja tovább tevékenységét a LAFARGE "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!