Hiába várják a progresszívek a trágár Pankotai Lilitől, hogy legyen a fiatalság szimbóluma – szakértő a Mandinernek

2023. május 10. 20:00

A Karmelitánál zajló kordonbontásokról is nyilatkozott Perlaky-Papp József nyilvánosság-stratéga.

2023. május 10. 20:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

***

„Ami hatásos a politikai kommunikációban, az nem a kordonbontás, hanem a történetmesélés. Politikai kommunikációs szükségből fakad a Momentum akciója is, és végső soron a történetmesélést célozza. Friss illusztrációkat kell forgatniuk ahhoz a narratívához, hogy hazánkban a hatalom elnyomó és arrogáns. Ezért ők lépnek fel arroganciával és elnyomói szándékokkal a kordon mögött sorakozó rendőrök felé, az akciók dokumentációjában nagy szükségük van ezekre az erős képekre. Az általuk épített narratívát osztók itthon ugyan kisebbségben, nyugaton alighanem többségben vannak, így – kis túlzással – érdemes lenne megfontolniuk, hogy inkább az országhatáron kívül induljanak a választásokon.

– fejtegette a Mandinernek nyilatkozva Perlaky-Papp József nyilvánosság-stratéga, akit az elmúlt időszak kordonbontásairól, az erre alapozó Momentum-stratégiáról kérdeztünk.

A korábbi, oktatási tematikájú, szintén a Karmelitánál végződő demonstráció kapcsán felvetettük: valóban egy generáció csalódottsága és dühe jelenik meg Pankotai Lili és társai akciózásában? A szakértő szerint, amennyiben a az eredeti szándék nem megmutatható, a politikai kommunikációnak kell legyártania a fedő sztorit, ami képes kellően vonzóvá és elfogadhatóvá tenni az akciót. „Ennek a politikai műveletnek nagy szüksége van ilyen fedő sztorira, hiszen a budai várban alapvetően jó ütemben és csendben halad az építkezés, a kormány szorgosan ülésezik, dolga van bőven, így nagy igény egyébként nem mutatkozik a kordonbontásra. Nincs mese, túl konszolidált ez a konzervatív, normális világ a progresszió számára.”

Perlaky-Papp így folytatta:

Forduljon szembe a vár kordonfalai mögé beszorult hatalommal, mint a fiatalság szimbóluma. Csakhogy azzal nem számolnak, hogy a magyar emberek jó része ezt a műsort guruló dollárkeretben látja, ami a legyártott képeket meglehetősen abszurddá teszik. A magyar emberek erre nem vevők, el vannak foglalva az életük hétköznapi ügyeivel, az éppen elég feladatot ad számukra.”

Ettől függetlenül felmerülhet, mégis mennyire árt a kormánynak, hogy a rendőrök könnysprayt is bevetettek a Karmelita védelmében a tüntetések során. „A rend megőrzése, a jogszabályok betartásának fontossága vélhetően a csendes többség szándékának megfelelő reakció, így a társadalom forradalomba bikázásának kísérlete épp úgy halhat majd el, mint az eddigi néhány tucat próbálkozás. Csak annyi változott az utóbbi időkhöz képest, hogy fáradhatatlanul próbálkozónak mutatják magukat a baloldali csoportok. Vélhetően nincs jobb ötletük, más dollárjaiból lassabban fogynak ki. Nyilvánvaló: a baloldali politika ma kimerül az aktivizmusban, amit esténként stúdiókommunikációval díszítenek.” 

Az ellenzéki megosztottság kapcsán Perlaky-Papp elmondta, az, hogy mindenki más nótát dúdol a kórusban, annak a választások friss élménye lehet az egyik oka: a közös dal meglehetősen hamisra sikerült, a közönség nem vastapssal, hanem füttyszóval jutalmazta őket. A másik oka pedig a közelgő EP-választások, illetve az önkormányzati ambíciók, ahol éppen azt kell bizonyítani, kinek maradt még hangja a szólóra, a kórusprodukció csúfos kudarca után.

„Ezek a felülről szervezett megmozdulások többféle PR-céllal kerülnek megszervezésre. Részükről

Nyilvánvalóan ezeket a felvételeket mint szimbólumokat mutogatnák körbe a teljes európai és világnyilvánosságban. A nemzetközi barátok pedig azonnal nekifeszülnének a kormánynak, s készek lennének megbüntetni Magyarországot. Értelmetlen és fájdalmas szankciókban úgyis éppen nagy gyakorlatuk van” – hangoztatta.

A kordonbontás megítélése egyébként még a kormánnyal nem különösebben szimpatizáló körökben is minimum vegyes, legutóbb Puzsér Róbert fejtette ki lesújtó véleményét a témában.

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2023. május 11. 14:40
Akkó me a mocskosszájú bayer zsótika, hogy a büdös picsába lehet az álkeresztény konzervatív oldal szimbóluma ?
DBZ22
2023. május 11. 09:39
Esküszöm kifogom nyomtatni ezt a képet fegyőr miatt ( az egyetlen ember akinek hajlandó vagyok szidni az anyát itt a fórumon ) .
flesh ripper
2023. május 11. 09:18
sport.mandiner.hu (24) flesh ripper 2023. május 11. 9:15 1 Ilyen hiperaktív rángógörcsös hülyegyerek, minden iskola, minden osztályában van egy, vagy több is. Akik intrikálnak, keverik a szart, kötekednek, viszályt keltenek, de ugyanakkor gyávák, bemószerolnak, puskáznak, de másokat vádolnak, összekenik szarral a budi ajtót, de a legnépszerűbb, legkedvesebb osztálytárs nevét mázolják oda, rajzszöget helyeznek az "oszi" székére, majd megvádolnak másokat, szövetkeznek a többi bajkeverővel, feljelentik a tornatanárt, anonim, rágalmazó üzeneteket küldenek az RTL-Klubnak, amiben pedofíliával, vakbuzgó katolicizmussal és kormány-elkötelezettséggel vádolják Józsi bácsit az igazgatóbácsit.... Ezek a momentumos ifjak: Lenin-fiúk, akik később, notórius hazaárulók, bármikor vérengzők, gyilkolják a védteleneket, nőket, öregeket és gyermekeket, ha alkalmuk adódik. Ha hatalomhoz jutnak.
hallgató
2023. május 11. 09:04
Lilike és a momós haverok hatalmas "Munkát akarunk! Dolgozni akarunk!" táblákkal tüntetnek a Karmelita előtt. Hirtelen megáll mellettük egy trendi verda és kiszáll belőle egy vállalkozó kinézetű fazon. - Hé te! majd Lilike felé mutat. - Gyere, tudok neked munkát adni. - Mért pont nekem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!