Perújítási indítványt nyújtottak be a Teréz körúti robbantó ügyében

2023. május 31. 15:15

P. László védője nyolc igazságügyi szakvéleménnyel igyekszik bizonyítani védence ártatlanságát.

2023. május 31. 15:15
null

Perújítást kezdeményezett a bíróságnál a Teréz körúti robbantás miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt P. László ügyvédje, Keviczki István – írta a 24.hu

A portál birtokába jutott iratok szerint az ügyvéd nyolc igazságügyi szakvéleményt nyújtott be a bíróságnak, és azt kéri azt kéri a törvényszéktől, hogy mentse fel, vagy enyhébb büntetést szabjon ki a többszörösen minősített emberölés kísérlete és terrorcselekmény miatt elítélt P. Lászlóra. 

Jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték a Teréz körúti robbantót

Életfogytiglani fegyházra ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény miatt a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében. A férfi - az elsőfokú ítéletben meghatározott 25 év helyett - a leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az eljárás adatai szerint a huszonéves férfi 2016.

A robbantást 2016. szeptember 24-én este történt a Teréz körúton. A jogerős ítélet szerint P. László egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze a fegyvereiket. A két törzsőrmester maradandó sérüléseket szenvedett, életüket csak a gyors orvosi segítség mentette meg. 

A 24.hu által látott íratok szerint a perújítási indítványban az informatikai, a vegyész, a fizikus, a mérnöki és a pszichológusi szakértő is kétségbe vonta a jogerős bírósági ítélet állításait és bizonyítékait. P. László ügyvédje az újonnan feltárt bizonyítékokra és igazságügyi szakértői véleményekre hivatkozva kérte a perújítást. 

 

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. május 31. 17:15
Pszichológiai szakvéleményt bármiről be lehet szerezni, ez mutatja a szakma komolyságát. Nyilván a többinek is megvolt az ára, sajnálom a szüleit
123321
2023. május 31. 17:03
...és egyesek szerint még így sem elég szar az igazságügyi rendszerünk, Olyan "amerikai típusú" kéne talán. Ahol a DA nyíltan kimondja, hogy nem fogja betartatni a törvényt.
NoFace
2023. május 31. 16:19
Amerikanizálódunk! A végén még elítélik a két rendőrt, mert nem haltak meg!
Gyugyesz
2023. május 31. 16:17
...de ha mégis ő volt, már megbánta, szívesen elmenne egy széderestre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!