Schiffer András szerint a Washington Post szivárogtatásának két oka is lehet

2023. május 19. 07:25

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője szerint vannak olyan körök, melyek Magyarországot és Ukrajnát egymásnak akarják ugrasztani.

2023. május 19. 07:25
null

Mit üzen a Washington Post szivárogtatása Zelenszkijről, most koreografálják meg az amerikaiak a háború lezárását? – vetették fel az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás csütörtök esti adásában, melynek résztvevői, Schiffer András ügyvéd és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője volt.

Egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államok Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is lehallgatja – kommentálta Mráz Ágoston Sámuel, hogy a Washington Post amerikai napilap nemrég arról írt: Zelenszkij egy beszélgetés közben felvetette, fel kellene robbantani a Barátság kőolajvezetéket Magyarország térdre kényszerítése érdekében.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint erre az lehet a magyarázat, hogy

vannak olyan körök, melyek Magyarországot és Ukrajnát egymásnak akarják ugrasztani,

pedig jelenleg van egy kényes modus vivendi a két kormány között, miszerint Magyarország minden humanitárius segítséget megad és kiáll Ukrajna szuverenitásának sérthetetlensége mellett, de a mielőbbi békekötést támogatja. Ez bizonyos köröknek lehet, hogy nem tetszik – vélekedett Mráz.

Schiffer András megjegyezte: célszerű mértéktartással kezelni egy háborús helyzetben, ha valahol ilyen mondatok hangzanak el. Az LMP volt politikusa úgy érvelt, hogy a Washington Post szivárogtatásának két oka is lehet. Schiffer szerint komoly erők mozogtak már a putyini agressziót megelőzően is annak érdekében, hogy az ukrán többségi nemzet és a kárpátaljai magyarok közötti feszültséget szítsák. Ám megjegyezte, hogy az amerikai lap cikkének más üzenete is lehet, amihez a kárpátaljai magyaroknak nem sok közük van. Mégpedig az, hogy most már

erőteljes érdekkörök szeretnék lezárni a háborút,

és ha ezt meg akarják koreografálni, akkor az elnökről egy ilyen szivárogtatás nem jön rosszul.

Mráz szerint az utóbbi tézist alátámasztja, hogy a cikk éppen akkor jelent meg, amikor Zelenszkij európai körútra indult, hogy támogatókat szerezzen.

(MTI)

Nyitókép: Federico Gambarini / POOL / AFP

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. május 21. 05:33
Valószinüsithető, hogy még a háború kezdete előtt megállapodtak az őskazárok az újkazárokkal, ha úgy alakul, az ukránoknak kell fegyverekkel megdönteni az Orbán kormányt, akik erre természetükből adódóan kaphatók. Hiába számitanánk a NATO 5. cikkelye alapján bárki segitségére. Egyedül talán a szerbek segitenének. Mindezt akár tekinetjük úgy is, hogy az oroszok jelenleg bennünket is védenek? Ha megnézükk az önjelőlt újkazár világcsászár ténykedéseit, látható, hogy amit sokszor követel támogatásként, az nem más mint amit korábban beigértek neki és a sleppjének? Kerestem a következő elnök vállasztás időpontját Ukrajnábannem nem sikerül megtudnom. A "gugli" is két lehetséges évszámot pedzeget.
Teréz Pitykéz
2023. május 20. 08:09
Zselé tudja hogy nem nyerhetnek, húzza az időt hogy a haverjaival minél több külföldi támogatást sikkasszanak el. Nem érdekli mennyi ember hal meg. Ha jön a béke Zselé és a korrupt bandája megy melegebb éghajlatra, mint aki jól végezte a dolgát
Gecorbi
2023. május 20. 07:02
Schiffer o1g régí-új nyalonca....ennyi
Pneumaticus
2023. május 19. 19:49
...nem hiszem, hogy öröklött vagyonból él, jól menő ügyvéd...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!