Ludas Mátyás néven tér vissza a Ludas Matyi

2023. június 18. 17:12

A kiadó azzal a határozott kéréssel fordult a szerzőkhöz, hogy „maradjanak a jó ízlés határain belül”.

2023. június 18. 17:12
null

„A kultikus vicclapot, a Ludas Matyit támasztja fel bő harminc­éves álmából a Kocsis András Sándor vezette Kocsis Kiadó”, de a június 21-én megjelenő orgánum új neve már Ludas Mátyás lesz. Mint fogalmaztak,  „a címszereplőnk az elmúlt három évtized alatt felnőtté vált, így az újság tartalma is más lesz, a humorát azonban megőrzi” – számolt be a Népszava.

A lap hozzátette, az induláshoz eddig számos írót és humoristát, illetve két tucat karikaturistát, köztük a Népszava állandó rajzolóit is sikerült megnyerni.

„Humorizálni persze lehet”

A cikkből az is kiderült, hogy Kocsisnak a Ludas-szerzőkhöz „egy határozott kérése volt:

„Humorizálni persze lehet. Én is örülnék neki, ha valaki egyszer parodizálna engem. Biztosan nem sértődnék meg, de akkor igen, ha valaki a becsületembe gázolna – mondja a kiadó, hozzátéve, ebben a mai, rendkívül megosztott társadalomban ez a havilap inkább összehozni akar, mint szétszakítani” – tette hozzá a kiadó.

Kocsis András Sándor gondolatait azzal zárta, hogy „a Ludast mi jó értelemben véve egy tömeglappá szeretnénk tenni, és nem szeretnénk azt, ha baloldali havilapnak könyvelnék el. Itt másról van szó. A humor az egy és oszthatatlan. (...)

mivel szeretnénk mindenkinek egy kis mosolyt csalni az arcára.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. június 19. 10:08
Láttam erről a szarról plakátokat. Nehéz leírni a látványt, kábé olyan volt, mint egy naftalintól bűzlő időutazás az élő agyhalottak napjára.
almaska
2023. június 19. 00:50
Legyen inkább DÖBRÖGI MATYI, egy igazán korhoz illő név, amiröl még viccelődni is lehet.
cutcopy
2023. június 18. 21:47
Már a cím is jelzi hogy humordeficites a társaság..
DeGar
2023. június 18. 21:08
Először Vitray, aztán Farkasházy, milyen sorscsapás jöhet ma még? Lehet, hogy utóbbinak is a gyerekei meg az unokái könyörögtek a visszatérésért? Szerintem mindkettőt előnyösebb lenne házi kivitelezésben megoldani, hogy csak a családot boldogítsák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!