Miért a politikától várjuk a megváltást?

2023. június 26. 11:38

Lánczi András, és Czopf Áron a demokrácia problémáiról beszélgettek.

2023. június 26. 11:38
null

Lánczi András politikafilozófus, valamint Czopf Áron eszmetörténész beszélgettek a Kontextus legújabb videójában.

Miért a politikától várjuk a megváltást? Milyen problémák vannak a demokráciával? Ezen kérdések megválaszolására törekedtek a meghívott vendégek.

A videót itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: Youtube

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. június 26. 14:49
Az öreg Lánczi nagy elme, tetszenek a reflexiói, legalább annyira elvont, mint amennyire gyakorlatias. Nekem érettségi tétel volt Madách Imre: Az ember tragédiája. Manapság - gondolom nem véletlenül -naponta eszembe jutnak sorok belőle. Most például ez a Tizenötödik színből: "LUCIFER (félre) Mint látom, itt családi jelenet Fejlődik, szép talán az érzelemnek, De értelmemnek végtelen unalmas. Legjobb elsompolyognom. (Indul.)" Túl sok a romboló ideológia, ami mérgezi az ember lelkét és elméjét. A megkülönböztetés képessége segít a tisztán látásban. Vissza a forráshoz! Ha túl akarjuk élni ezt a woke-őrületet, ami a luciferi bolond lyukból támad, vissza a Teremtőhöz, a szeretet forrásához. A társadalom vezetésének tudománya nem teheti az ideológiát feladata középpontjába, ott mindig az emberi közösségnek kell állnia. A közösség egészének érdeke. Nem kell felesleges duális ellentétpárokban gondolkodni. Az egyén boldogsága a közösség boldogulása és fordítva. Ezt kell továbbadnunk és nem az önzést.
Forgalmazó
2023. június 26. 12:38
A baloldal azert varja mert dobrev megigerte elveszi es szetosztja a vagyont a hivei kozott. Dolgozni meg a balos nem szeret. Kevéske kivétellel. Mint usa ba a négerek reménykednek és áhítóznak más tulajdonára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!