Annyira bejött a zöld buszváró a Belvárosban, hogy már a balos kerületek is olyat akarnak

2023. június 12. 09:51

Soproni és Pikó is átvenné az ötletet.

2023. június 12. 09:51
null

2020 óta már 12 zöld buszvárót alakítottak ki és adtak át az V. kerületben, amelyek hűsítő zöld oázisként várják az utazókat szerte a Belvárosban – tájékoztatott a hírről az V. kerület önkormányzata.

Az új buszvárók saját állításuk szerint jót tesz többek között a levegő minőségének is. „Olyan, szélsőséges időjárást tűrő növényeket választottak, amelyek gyorsan növekednek, mindemellett a várakozók számára megfelelő komfortérzetet nyújtanak, hozzájárulnak a városi hőszigethatás csökkentéséhez, kedvezően befolyásolják a mikroklímát, javítják a levegőminőséget, szerepük van a por- és légnemű anyagok megkötésében,

– írták a közleményben.

„Az első megkeresőkkel – Soproni Tamással, a VI. kerület polgármesterével és Pikó Andrással, a VIII. kerület polgármesterével – ennek jegyében került most sor a tapasztalatok átadására, így a tervek szerint

– tájékoztattak az új fejleményekről.

Nyitókép: Facebook/BKK

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. október 16. 16:42
Mondanám, hogy a tarlósék által elültetett tízezer fát gondozni is kellett volna, de már sok értelme nincs, jórésze kiszáradt a nagyonzöld Karácsony és libsi pártok regnálása alatt. Esetleg egy tábla ezekre, hogy tüzifának neveljük, érzékenyüljön el a pronyó.
Bortom100
2023. június 13. 08:16
A hatodik kerületben három fedett búszváró van a Dózsa György út és Andrássy út kereszteződésénél egy és a Dózsa György úton kettő , máshol nem tudok , az Oktogonnál levő villamos váró még talán kívételt képez de az nem búszmegálló.
dglaj
2023. június 12. 17:14
Az V. kerület polgármesterének a neve: Szentgyörgyvölgyi Péter (jobb oldali) aki nem mellesleg uszodát /sport centrumot is építtetett a Vadász utcában például... Csak emlékeztetőként, mert a Piko meg a Soproni említve van, csak a példakép nincs...
zakar zoltán béla
2023. június 12. 13:19
2 muslica mit követ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!