Kiskorúakra veszélyes, ezért csak éjjel mehet a televíziókban a Pride kampányfilmje

2023. július 13. 19:33

Az NMHH szerint a kérdéses jelenet „alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására”.

2023. július 13. 19:33
null

Csakis a késő esti műsorsávban lehet társadalmi célú reklámként leadni a Pride-hónap kampányfilmjét, amelyben két lány megismerkedik, majd a Pride-felvonuláson kötnek ki.

A Médiahatóság szerint ez a jelenet nem minősül társadalmi célúnak és veszélyt jelent a kiskorúakra, ezért tizennyolc éven aluliaknak nem ajánlott, és csakis este tíz és hajnali öt óra között lehet lejátszani.

Egészen pontosan azt állapította meg a Koltay András vezette hatóság, hogy a videó nem minősül társadalmi célú reklámnak, és a tartalma miatt abba a kategóriába esik, ami a törvény szerint „alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése, illetve a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása”.

A döntés egyébként azután született, hogy az RTL előzetes véleményt kért az NMHH-tól, mert a Budapest Pride elküldte nekik a felvételt leadásra. A döntés után a csatorna már nem fogja leadni a jelenetet, ellenben a másodlagos adók, a Viacom csatornái (Comedy Central, Paramount Network és MTV) sugározzák majd a kampányvideót.

Nyitókép: Képernyőfotó.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rendesember
2023. július 16. 13:33
Lassan a prájdot is tarthatnák éjjel. valamint rá kéne kérdezni hogy a napból hogy lesz hónap? És aztán mi jön? Egész évben bulika?
LKJK
2023. július 16. 02:04
Respect
kovsa
2023. július 14. 08:31
Ennek a döntésnek az egész "büszkeség" baromságra vonatkoznia kellene. Miért nincs így? (Hogy lehet valaki büszke a saját degeneráltságára?)
salátás
2023. július 14. 04:53
Régen úgy mondták megáll a gyerek a növésben :D de nevettem rajta,mire felnőttem megértettem.Ezek a gecik direkt ezt akarják,egy buta infantilis társadalmat sosok beteg sérült emberrel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!