Medgyessy Péter: Az ellenzék tehetségtelen, kevés közöttük a jó képességű politikus, de ők is inkább egymással acsarkodnak

2023. július 06. 15:54

A volt miniszterelnök szerint, ha Orbán nem követ el addig nagyobb hibákat, könnyen lehet, hogy már most eldőlt a következő parlamenti választás.

2023. július 06. 15:54

Az ellenzék tehetségtelen, szétszórt, egyéni ambíciókat helyeznek előtérbe, nagyon kevés a jó képességű ember közöttük – de ők is inkább egymással acsarkodnak, mintsem hogy összeszednék az erejüket –, ezért Orbán túl könnyű helyzetben van velük szemben – jelentette ki Medgyessy Péter a 24.hu Della című műsorában arra a kérdésre, hogy a nagyon nehéz gazdasági helyzet ellenére mitől töretlen a kormány népszerűsége, 

az ellenzék miért nem tudta növelni a támogatottságát, mit nem ért meg.

Az egykori miniszterelnök szerint az ellenzékben nincs olyan személy, aki képes lenne magával ragadni többieket, ráadásul nincs az országban kormányváltó hangulat, mert a kormány megoldja a kisebb ügyeket. S amit a legfontosabbnak tart Medgyessy, hogy olyan kommunikációs rendszer, médiahatalom alakult ki, amely mellett még egy jó, tehetséges ellenzék is nagyon nehezen tudná érvényre juttatni a saját véleményét, nem hogy a mai. Mindezek miatt Medgyessy nem számít arra, hogy rövid távon le lehet váltani az Orbán-kormányt.

Az egykori szocialista politikus azt mondta, ha a miniszterelnök nem követ el nagyobb hibákat és az apróbb ügyeket tovább viszi – mindig ad egy kicsit ide, egy kicsit oda –, oda, s ha fenntartja az állandó feszültségeket és a szolidaritás maximális hiányát, akkor 

könnyen lehet, hogy a következő választás már eldőlt a javára. 

Medgyessy ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy van egy gimnazista korosztály, amelyben kialakult egy bizalomdeficit a politikával, a döntéshozókkal szemben. A volt miniszterelnök kijelentette, az ellenzék nem vette észre, hogy Orbánék a nagy problémákkal nem tudtak mit kezdeni, ezért ezzel kellett volna foglalkozniuk, nem a napi apró-cseprő kérdésekben véleményt alkotniuk. Szerinte fel kellene támasztani az emberekben az igényt, hogy itt mást kell csinálni és kerek képet adni arról, hogy milyen legyen Magyarország. 

Abban nem hisz Medgyessy Péter, hogy a külső körülmények, nemzetközi nyomás hatására lehet változás hazánkban, 

mindig a magyar emberek fogják megválasztani a miniszterelnököt. Kívülről ugyan nehéz helyzetet akarnak teremteni a kormánynak, de ezáltal az országot hozzák nehéz helyzetbe, ám nem valószínű, hogy olyan állapotok alakulnának ki rövid távon, hogy emiatt fellázodjon a nép. Azzal érvelt, hogy ezt Oroszországban sem tudják megcsinálni, Magyarország pedig százszor demokratikusabb. Most hazánkban a korábbi light diktatúra helyett light demokrácia van – állította a volt miniszterelnök. 

Nyitókép: Földházi Árpád

 

 

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nori70
2023. július 07. 08:31
Mondja ezut az utóbbi 33 év legtehetségtelenebb miniszterelnöke
Dixtroy
2023. július 07. 07:21
"olyan kommunikációs rendszer, médiahatalom alakult ki, amely mellett még egy jó, tehetséges ellenzék is nagyon nehezen tudná érvényre juttatni a saját véleményét" Levették az iskoláról a kaput, nem lehet bemenni, nincs kapu. Magyarázzátok a bizonyítványotokat, a papír a hibás mert nem tudtok írni rá? Nincs mit írnotok, nincs mit mondanotok! És azt a médiát szapuljátok, ami gyakorlatilag az utóbbi hét évben helyettetek politizált, csináltak ügyeket, nyomták a narratívát, a politikusok helyett politizáltak, és most meg ők az okai mindennek. Hát geci..
machet
2023. július 07. 06:35
Mindenesetre nevetséges hogy pont ő beszél tehetségtelenségről.Tulajdonképpen ő is egy Bajnai kategóriás óvodás, aki persze közgazdász is ugyebár.Vicces.
Nemkellnév
2023. július 07. 04:43
Sokszor egyet lehet Medgyessy Péterrel érteni. Ma a dolog úgy áll, hogy az önkormányzatokra a nagypolitika nem figyel eléggé, gondolván a demokrácia intézménye majd elrendezi a dolgokat. Nos, már nem. Java részükben nincsen érdekellentét a pártok között, kéz kezet mos. Ezáltal eluralkodott újra az urambátyám rendszer. Ez szégyen és mélyen demoralizáló. Csak az országos politika az, ahol különbséget lehet fölfedezni ellenzék és kormányoldal között mert utóbbi ezáltal tudja állítólagos hitelességét a vele szembenállókkal megmutatni. Mivel az ellenzék tényleg katasztrofális nívón lebeg, ezért a kormányoldalnak tényleg kizárólag az EU az egyetlen érdemi kontrollja, ami átvette a hazai ellenzék szerepét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!