Medgyessy Péter most tehetségtelenezte le a komplett progresszív összefogós parlamenti ellenzéket

2023. július 07. 06:07

Az a Medgyessy Péter, akit a mindent is jobban tudó neoliberális közgazdászok a mai napig előszeretettel okolnak az őt követő csődtömegért.

2023. július 07. 06:07
Medgyessy Péter
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A kormánypropaganda előszeretettel baloldalizza le – persze teljesen tévesen, ámde igen hatékonyan – a progresszív összefogós parlamenti ellenzéket. 

Namármost a rendszerváltás után mindösszesen két évig volt baloldali kormánya Magyarországnak: 2002 és 2004 között. Azt a kormányt Medgyessy Péter vezette. Az a Medgyessy Péter, akit a mindent is jobban tudó neoliberális közgazdászok a mai napig előszeretettel okolnak az őt követő csődtömegért, mert például 2002 után emelni merészelte a pedagógusok bérét (épp ezért, nekik most tulajdonképpen szeretniük kellene Orbánt, de esetükben a hegemónia-igény mindig felülírta az elemi logikát). 

Az a Medgyessy Péter, aki éppen most tehetségtelenezte le a komplett progresszív összefogós parlamenti ellenzéket.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. július 08. 07:00
pipa89 2023. július 07. 08:28 Kritika az antiglobalista bal oldalról a liberális-jutalékos-internacionalista bal oldalnak. Schiffer Bandinak igaza van, de az a helyzet, hogy attól még a marxizmus marxizmus marad, még ha zöld-szivárványos csomagolópapírba tekerjük is."------- nem véletlen: "Van aki úgy hívja marxizmus, én úgy hívom júdaizmus." “Some call it Marxism - I call it Judaism.” Rabbi Stephen S. Wise, "
survivor
2023. július 07. 20:35
Miért nem zárják ki már Magyarországot ? És Lengyelországot ?
irmag2
2023. július 07. 20:21
Apró Piroska, minden tekintetben tehetségtelen, ízlés nélküli, ifjonti kebelbarátja (szó szerint közgáz), Medgyessy Péter "most tehetségtelenezte le a komplett progresszív összefogós parlamenti ellenzéket".
Oldalkosár
2023. július 07. 15:00
"...mert például 2002 után emelni merészelte a pedagógusok bérét (épp ezért, nekik most tulajdonképpen szeretniük kellene Orbánt...)..." Mindent az határoz meg, hogy van rá fedezet vagy nincs. Bizonyos jóléti, szociális intézkedésekhez, jelentős és extra béremelésekhez tud-e az állam hosszútávon fedezetet teremteni vagy sem. Habár 2002-höz hasonlóan a hiány a Covid-időszak munkahely- és gazdaságvédelmi intézkedéseihez és a 2022-es választások előtti pénzszórás következtében az Orbán-kormányok alatt is elszállt 2020-tól kezdődően, a szocialisták akkori kormányzásához képest a gazdaság sokkal jobb állapota, a költségvetés bevételi oldala ma sokkal fenntarthatóbban tudja biztosítani a jóléti intézkedéseket: a család-és otthonteremtési rendszert, a 25 éven aluliak és a négy-vagy többgyermekes anyák szja alóli mentesítését, az ütemes béremeléseket, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!