Demokrácia, ó! Függetlenség, ó!

2023. augusztus 14. 14:06

Olyan jó lenne, ha a 444-es rohadékok mondanának erről valamit. De nem fognak…

2023. augusztus 14. 14:06
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„A 444 büszkén írta ma le a következőket, nagyon figyeljenek.

»Jack Smith ügyész tudatosan szűkre szabta vádiratát, hogy csak azokat a pontokat tartalmazza, amiket szinte bizonyosan kétséget kizáró módon tud bizonyítani. Ráadásul egy Trumppal nem rokonszenvező város Trumppal kicsit sem szimpatizáló bírója előtt zajlik majd az eljárás.«

Na? Mit szólnak? »Egy Trumppal kicsit sem szimpatizáló bíró«.

És ezt mégis honnan lehet tudni egy bíróról? Mit számít egy bíró esetében, hogy milyenek a politikai szimpátiái? S nem teljesen mindegy, hogy az előtte álló vádlott amúgy kicsoda és milyen politikát képvisel? Ezek szerint attól függ az ítélet, hogy a vádlott politikai ténykedése egybeesik-e a bíró politikai ízlésével?

Ezek szerint igen.

És ezt még büszkén hirdetik is, a kurva anyjukat.

És tessék mondani: ez így megy itthon is? Így kell értelmezni ezentúl a bírói függetlenséget?

Olyan jó lenne, ha a 444-es rohadékok mondanának erről valamit. De nem fognak…” 

Nyitókép: Facebook 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackorion93
2023. augusztus 15. 08:24
Ó Kedves Bayer úr! Mint ha Magyar Honban nem lenne ez különb, nem?! Nem, hát még csak ennyit sem tud valójában. Hisz itt a "panamát" a rendszer sleppje a bíróval együtt koccintja el! A Trump ügy, egy kirakat ügy ami hatalmas baj, csak közben nálunk még a kirakat is üres, mert nincsenek ügyek. Mi más lenne a magyarázat, hogy itt mindenki tiszta erkölcsű politikus a regnáló hatalomban, és az e fajta tisztaságon nincs fogás, kicsúszik az ítélet karmai közül a ner, oly tiszta.
tapir32
2023. augusztus 14. 17:44
Nagy utat tett meg az ország a Kádár-korszak erkölcsi mélységeitől, az állami szintre emelt gyűlölködéstől és korrupciótól a demokráciáig és a jogállamig. Ezt az utat, a felemelkedés útját olyan retrográd erők ellenében tette meg az ország, mint a Horn Gyula majd a Gyurcsány Ferenc vezette MSzP és mostanság a DK. A kádárrendszer irigység és gyűlölet ideológiája arra alapozott, hogy az irigység és a gyűlölet az ember természetes érzése! A szocializáció folyamatában ezeket kellett volna legyőzni és meghaladni! Azért veszedelmes a szocializálatlanság liberális kultusza, mert egyenlő a gyűlölet és az irigység kultuszával! A liberális szocializálatlanság a kommunisták között termőtalajra lelt! Imigyen nőtt össze a liberalizmus a kommunista demagógiával! A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
Pelso j.
2023. augusztus 14. 17:05
metálgitár@: Mihez képest milyen a demokrácia állapota? -csak nem a ner uralomhoz? Egyébként, talán meg kellene kérdezni az embereket, mindennapi gondjaik sorában hol áll téma.
Héja
2023. augusztus 14. 16:54
Bayernek igaza van, ha közönséges is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!