Felszólították a Bookingot, hogy fizesse ki a magyar szállásadókat

2023. augusztus 08. 11:21

A nemzetközi szolgáltató több milliárd forintot tart vissza, egyre nehezebb helyzetbe sodorva több ezer magyar kisvállalkozást.

2023. augusztus 08. 11:21

A napokban számtalan hazai szállásadó jelezte, hogy a Booking szállásközvetítő cég június óta nem utalja tovább a beszedett pénzeket. A nemzetközi szolgáltató több milliárd forintot tart vissza, egyre nehezebb helyzetbe sodorva több ezer magyar kisvállalkozást.

Ezt is ajánljuk a témában

Sok magyar szállásadónak nem fizet a Booking.com

A Booking közel másfél hónapos késlekedése azért okoz jelentős nehézséget sokaknak, mert a már lefoglalt szálláskapacitásokat nem mondhatják vissza, azaz a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell.

Felháborító, ahogy a multicég visszaél a méretével és az erőfölényével – írta közleményében Szatmáry Kristóf, a Fidesz vállalkozásfejlesztési kabinetének vezetője.

„Elvárjuk, hogy a hatóságok vizsgálják ki az ügyet, a cég pedig haladéktalanul fizesse ki a magyar szállásadókat!” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

(MTI-OS)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. augusztus 08. 19:44
Zsidó vircsaft. A szemkilövő gecik meg polt vérügyészei a gvh-val kéz a kézben röhögnek a meglopott, átbaszott magyarokon.
orokkuruc-2
2023. augusztus 08. 17:24
vaaagy akkor ez egy üzleti stratégia volt eleve: mint az a piramis játékoknál adott, amikor elég pénz van a szütyőben, akkor kell kilépni. Nagyon sajnálom a bent ragadtakat. De tényleg.
orokkuruc-2
2023. augusztus 08. 12:33
félek tőle, hogy - ez a magyarok elleni patkányhorda műve, - valódi ráhatásunk az ilyen cégekre annyi, mint a faszbukra
ujujuj
2023. augusztus 08. 12:21
Már elnézést, de hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem? Biszem-baszom parlamenti képviselők dörgedelmes nyilatkozataiból értenek a csalók, vagy ha még a hatóság is a nyakukba varr még egy milliárd büntetést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!