Karácsonyék pártalapítványa százmilliókkal van kitömve

2023. augusztus 10. 07:52

Külföldről is támogatják, többek között a német szociáldemokraták Fridrich Ebert Alapítványa is, amelynek Martin Schulz az elnöke, akit a napokban Orbán Viktor alaposan kiosztott.

2023. augusztus 10. 07:52

Nagy pénzekhez jutott a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd pártalapítványa, amely a Jámbor András nevével fémjelzett, antifa- és pedofil-ügybe keveredett Szikra Mozgalom nyári táborát és egyéb szélsőbaloldali aktivistaképzőket is támogatott – írta meg a Magyar Nemzet.  A Megújuló Magyarországért Alapítvány – amelynek kurátorai között ott találjuk Szabó Tímea és Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselőket is – a megalakulása, 2014 óta több mint 350 millió forint bevételre tett szert, főként a párt befizetései és költségvetési támogatás címén, csak idén januárban és áprilisban több mint 55 millió forintot kaptak. 

A Megújuló Magyarországért Alapítvány elnöke egyébként az a Büttl Ferenc 

– a közgazdász 2017-ben gazdaságpolitikai szakértőként dolgozott Botka László szegedi szocialista polgármester mellett, később tagja volt Karácsony Gergely tanácsadó testületének is –, aki büszkén vallja magáról, hogy az általa vezetett szervezet alapításakor a Mércében, Jámbor András lapjában hozták le az első publikációit. A Soros György által is támogatott lap a Budapesten, ártatlan emberek ellen elkövetett brutális támadásokat folytató antifa-aktivisták bűncselekményeit próbálta legálisnak beállítani, mert szerintük a „nácik ellen” minden eszköz, az utcai nyílt erőszak elfogadható.

A Magyar Nemzet emlékeztet, 

a mai napig tisztázatlan annak a több mint félmilliárd forintnak megfelelő összegnek az eredete is, 

amelyet a Megújuló Magyarország Alapítványhoz köthető Zöld Terasz Alapítvány egyik kurátora Perjés Gábor párbeszédes második kerületi önkormányzati képviselő fizetett be a Karácsony kampányát támogató 99 Mozgalom számlájára.

A lap szerint az aktivistaképző és zöldnek hirdetett rendezvényekre kaphattak külföldről is bőven támogatást, elsősorban különböző baloldali pártokhoz köthető alapítványoktól, amelyek egyik fő célja az uniós balliberális ideológia, a genderelméletek és a migráció támogatásának közvetítése a tagállamokban. 

A Karácsony Gergely fővédnökségével megtartott zöldpolitikával foglalkozó minapi konferenciát és workshopot segítette többek között 

a német szociáldemokraták Fridrich Ebert Alapítványa is.

 A szervezet elnöke az a Martin Schulz, aki az Európai Parlament egykori szociáldemokrata elnökeként rendszeresen támadta hazánkat és Orbán Viktort. A német politikus egy tegnapi interjújában kijelentette: szerinte a magyar kormányfőt képtelenség „visszaintegrálni Európába”. Erre Orbán Viktor azt írta: Martin Schulz képtelen szakítani a kommunizmussal, továbbra is ő akarja meghatározni, ki európai és ki nem. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piramis-2
2023. augusztus 10. 11:36
Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem – a Magyar Nemzet információi szerint erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal vizsgálata. Az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását vették górcső alá a revizorok, ám csupán Karácsony esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony. Ahhoz, hogy mégis alkalmazzák, vélhetően szükség volt a baloldali döntéshozókkal kiváló kapcsolatot ápoló akkori egyetemi rektor, Mészáros Tamás nagylelkűségére is.
piramis-2
2023. augusztus 10. 11:25
Átoperált Kiscsoportos kocsögnek! Nyomoznak a korrupt, tolvaj „adjuntkus”-od után aki nem tud angolul.
piramis-2
2023. augusztus 10. 11:23
piramis-2 kunfia1 Pedofil cseléd, liberálnáci, szellemi pöcegödör! Pedofil cseléd, liberálnáci, szellemi pöcegödör! 2010 óta vonyítjátok: diktátor, jogállam, lopnak... und so weiter Mindeközben a dollárral fizetett proli hergelők kilopják a szemeteket. A Fenyőünnep „Adjuntkus” Gergely ellen bizonyítékok vannak. A saját szövetségesei kiröhögik a magyarázkodását, hazudozását! 2010 óta vonyítjátok: diktátor, jogállam, lopnak... und so weiter Mindeközben a dollárral fizetett proli hergelők kilopják a szemeteket. A Fenyőünnep „Adjuntkus” Gergely ellen bizonyítékok vannak. A saját szövetségesei kiröhögik a magyarázkodását!
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 10. 11:14
Miért nem jelenti föl senki, Karigerit? Ha törvénybe ütközőt csinált, le kell tartóztatni. Mi lesz, Kolhozcselédek? Ti nem akartok beszélőre járni? Ti csak azért vinnyogtok, mert a cigány gazdátok vinnyogtat benneteket. Ócska papírkutyák vagytok ... kitörlöm veletek a seggemet. --------------------- Csinovnyiktor: " Az egész Európában vágtató inflációt terveink szerint Magyarországon először megszelídítjük, aztán megfékezzük. (…) Az eredmények már szeptemberben látszani fognak, év végére pedig tartósan elviselhető állapotokat alakítunk ki addig is, amíg Brüsszel vissza nem talál a józan gazdaságpolitika ösvényére. Az év végére ígért “tartósan elviselhető állapotokról” meglehetősen különös fogalmai lehetnek Orbánnak és kormányának. Az őszre ugyanis a “megfékezett és megszelídített” infláció Európa-rekordot döntött. Az Unióban előbb csak a legnagyobb lett. Utóbb négyszerese az eurózóna átlagának. Háromszorosa az EU átlagának. Duplája az utánunk következőének." (nickgrabovszki)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!