Kiderült: így akarta megnyerni a választásokat a baloldal „egy kampányra szabott médiabirodalma”

2023. augusztus 04. 09:44

Például 2022. április 3. közeledtével pánikszerűen indultak be a milliós baloldali kampányköltések.

2023. augusztus 04. 09:44
Parlament

A Magyar Nemzet legújabb oknyomozó cikksorozatában azt vizsgálja, hogy a választási kampányokban

a baloldali „lejáratóoldalak tulajdonosai a milliárdos, részleteiben máig homályos külföldi finanszírozásból egy sor további honlapot működtethettek”.

Mint a lap fogalmaz: „A hirdetett tartalmak áttekintéséből kiderül, hogyan alakultak a baloldal választási reményei az előző választási ciklusban és hogyan próbált segíteni a baloldali médiabirodalom ott, ahol politikusaik éppen a legnagyobb bajban voltak.”

Szerencs, Tiszaújváros, Miskolc, Pécs, Pestszentlőrinc...

„Mi a közös a következő településekben és időpontokban? Szerencs és Tiszaújváros 2020 októberében, Miskolc, Pécs és Pestszentlőrinc 2022 márciusában?” – veti fel a Magyar Nemzet pénteki cikkében. A lap szerint többek között az, hogy „bár a baloldali kutatók és elemzők sokáig a biztos mandátumok közé sorolták Pécset és Miskolcot, a kampányhirdetések elhelyezéséből utólag jól nyomon követhető a baloldali kampány összeomlása és a pánikhangulat terjedése”.

Mint a lap rámutat: „ahogy közeledett 2022. április 3., úgy vált egyre inkább egyértelművé, hogy a korábban megingathatatlanul ellenzékinek gondolt települések is a kormányoldal mellett dönthetnek. Így aztán pánikszerűen beindultak a milliós kampányköltések, hogy legalább a kétharmados Fidesz-sikert megakadályozzák”.  

A portál összesítése szerint

2019 és 2022. április 3. között az EzaLényeg-médiabirodalom nagyságrendileg háromnegyedmilliárd forintért hirdette tartalmait

nagy amerikai technológiai vállalatoknál. 

A Magyar Nemzet eredeti, teljes írását a témában ide kattintva olvashatja.

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

 

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2023. augusztus 04. 14:15
Arra persze még mindig nem jöttek rá a ballibek, hogy nem a hangerejük kevés, hanem a tartalom ami elriasztja a választókat..
llnnhegyi
2023. augusztus 04. 11:51
Uborkaszezon van a politikában, újságírásban. -:))) tavalyi hír ez is...
Mankel
2023. augusztus 04. 11:27
Pumuklik ímhol https://media1.hu/2022/03/28/atlepte-az-1-milliard-forintos-hatart-a-megafon-koltese-a-facebookon/
pumuklik
2023. augusztus 04. 11:25
mc-foker 2023. augusztus 04. 09:52 Várjuk a konkrét kimutatást, mielőtt kiderül, hogy simán hazudsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!