Most mi lesz az oroszbarát kipcsak kommentelőkkel, ha már fentről is olyasmit mondanak, hogy ejnyebejnye Putyin, nem engedünk az 56-ból?

2023. augusztus 29. 19:43

Azt vártam volna, hogy 56 egy amerikaiak által kiprovokált, eleve kudarcra ítélt felkelés volt.

2023. augusztus 29. 19:43
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Olvasom a Párt első számú napilapjában, hogy az új putyinista Sztálin-mosdató történelemkönyv Nyugat által szervezett fasiszta felkelésnek nevezi az 56-os magyar forradalmat. Legnagyobb meglepetésemre erre úgy reagált a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese, hogy ez történelemhamisítás, és »hasonlóan elítélő véleményt fogalmazott meg a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója is«. És bizony ez nem kedvez az eddig remek együttműködésnek sem az orosz történészkollégákkal. (A cikk azért persze a rossz hírt a korábbi ukrán magyarellenes történelemhamisítással próbálja kompenzálni, nehogy itt első felindulásunkban letérjünk a helyes felfogás útjáról.)

Pedig azt vártam volna, hogy 56 egy amerikaiak által kiprovokált, eleve kudarcra ítélt felkelés volt, melyben az olyan árulók, mint Nagy Imre és bűntársai mellett számos jószándékú, megtévesztett, hazafias érzésektől vezérelt kisember is részt vett és vesztette életét. Ők a mi igazi ötvenhatosaink, nem azok a kommunisták, akik jó pénzért beugrasztották az országot ebbe a nyilvánvalóan nyugati érdekeket szolgáló provokációba. (Ezt ugyanis már sok évvel ezelőtt hallottam jobberektől. Sőt olyat is, hogy azok a kisemberek se voltak hősök.)

Úgyhogy a nerhű kommenthuszároktól is olyasmit vártam volna el, hogy háááát, ez érthető, az oroszoknak Sztálin egy nagy vezetőjük volt, bár nekünk kissé furán hangzik, de 56-ban is csak a saját érdekeiket védték, mint minden birodalom, stb. (Bizony ilyen dumákat is olvastam kommentekben.) Mert ugye a magyar jobber köztudottan mindig is az ilyen megértő, toleráns és empatikus hozzáállásáról volt híres.

Na jó, de most mi lesz az oroszbarát kipcsak kommentelőkkel, ha már fentről is olyasmit mondanak, hogy ejnyebejnye Putyin, nem engedünk az 56-ból?”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Rendben van ez így, jól érzem magam az osztrákok, a bajorok, a lengyelek, az olaszok vagy a türk népek társaságában. Barátkozzon atomhatalmakkal, akinek hét anyja van.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fortepan/Nagy Gyula

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HZ72
2023. augusztus 31. 07:31
Undorító kommunista fasiszta sátánista hazaáruló hazug féreg vagy. Takarodj innen a mocskos gyurcsánydobrevvel együtt.
galancza-2
2023. augusztus 30. 20:49
faminger elvtárs! A Fidesz olajat is ad az ukiknak a harckocsikba. A re nyugati példaországaid sokkal brutálisabb kereskedelmet folytatnak közvetlenül és közvetítőkön keresztül putyinnal mint OV. Tehát nyugati marxista-leninista elvtársaid sokkal jobban hozzájárulnak a szintén marxista-leninista putyin fennmaradásához, gazdagodásához. A nagypofájú lengyelek teljes gőzzel veszik putyintó az autópropángázt és zöldségeket.A tótok a gázuk 95%-t putyintól veszik ma is.A te nyugati elvtársaid avattak marx, lenin szobrokat pár éve germanisztánban, tehát ők putyin elvtársai veled együtt,és nem a Fideszesek.Mi Fideszek békét akarunk, mert a háborúnak nincs értelme.ti balos-ballikos seggfejek háborút akartok mert ti mindig vérgőzős, szadista, gyilkos fehérjehalmazok voltatok, azok vagytok és azok is maradtok. Mégegyszer:putyin hatalmához ti megfogalmazhatatlanul jobban hozzéájárultok mint OV, és a Fideszesekkel ellentéten maximálisan egyetértetek putyinnal 56-tal kapcsolatban.
galancza-2
2023. augusztus 30. 20:40
faminger!Megfogalmazhatatlanul szánalmas vagy és persze hazug.a te elvtársad putyin, te szavazol itthon azokra akik ugyanúgy fasiszta ellenforradalomnak tartják 56-ot mint putyin.Mert te is annak tartod, magyargyűlölő komcsináci vagy születésed óta,bármit is hazudsz magadról.neked és balos-ballikos elvtársaidnak példaképe pufajkás gyula aki 2000-ben is ellenforradalomnak nevezte 56-ot és koncével, egész komcsilibsi kurmányával kiadott egy igazolást hogy rákosi idejében nem volt hatósógi erőszak ártatlanok ellen.te elvtársad kiskörmös aki a rákosista-kádárista,szovjetseggnyaló gyilkos apját totálisan bevédte.Ezek ellen se te,se elvtársaid nem tiltakoztatok mert éppen olyan szovjetimádó seggfejek vagytok mint putyin és még nála is jobban gyűlölitek a magyarokat.A Fideszesek nem oroszbarátok, hanem béke pártiak.ti pedig háborúpárti vérgúzüs,magyargyűlölő hazug seggfejek vagytok.A Fidesz brutális mennyiságű ételt,gyógyszert,kötszert,sátratmruhát,mobilházat,stb-t adott ingyen az ukiknak
Ben Jeremiah
2023. augusztus 30. 19:58
Mi lesz, mi lesz. Mint kiderült, az oroszok semmi ilyet nem terveznek. Ellentétben az ukrán, román, szlovák, cseh, osztrák, francia, német történelemkönyvekkel. A zsidógyűlölet is zsákutca volt. A kulákgyűlölet is. Az oroszgyűlölet is pont ugyanakkor pofára eséssel fog végződni. Az oroszgy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!