Egészen bizarr kommunista szervezetek is felbukkantak a pénteki diáktüntetésen (FOTÓK)

2023. szeptember 16. 19:17

„Nekünk, diákoknak és tanároknak össze kell fognunk, hogy közös ellenségünket, az oktatási rendszert tönkretevő tőkés rendszert megdöntsük.”

2023. szeptember 16. 19:17
null

Megrendezésre került a tanév első diáktüntetése, melynek keretében Budáról a Kossuth térre vonultak a résztvevők. A diákok mellett természetesen a baloldal prominensei is megjelentek: felbukkant Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik – Konzervatívok), Barkóczi Balázs (DK) és Karácsony Gergely is. Természetesen Pankotai Lili is tiszteletét tette a rendezvényen. A résztvevők „hétigenes", alternatív oktatási népszavazásra is mozgósítottak. 

A Mandiner munkatársai által a helyszínen készített felvételek tanúsága szerint a 7-800 fős tömegben szélsőbaloldali-marxista szervezetek képviselői, aktivistái is felbukkantak. A Fáklya nevű marxista szervezet mellett

az International Marxist Tendency is jelen volt , amelyet Ted Grant trockista politikai teoretikus és támogatói alapítottak 1992-ben.

A szervezet még egy In defence of marxism nevezetű weboldallal is rendelkezik. 

Ezek a szervezetek alapvető feladatuknak tekintik a polgári, tőkés társadalmak felszámolását, ugyanis szerintük az a kizsákmányolásra, az alsóbb osztályok elnyomására épül. 

A Fáklya elnevezésű kommunista szervezet szórólapján a következő szöveg olvasható:

Nekünk, diákoknak és tanároknak össze kell fognunk, hogy közös ellenségünket, az oktatási rendszert tönkretevő tőkés rendszert megdöntsük.

Becslések és levéltári kutatások alapján körülbelül 100 millióra tehető a kommunizmus áldozatainak száma a világon. Ennek fényében nemcsak kifejezetten visszatetsző, de már-már érthetetlen is, hogy a kommunizmus eszméit hirdető szervezetek is megjelennek egy (no pláne: a politikától elvileg független) diáktüntetésen.

 
 

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szélhámosok kíméljenek
2023. szeptember 20. 15:58
Hogy klasszikust idézzek: "Nyugalom elvtársak! Átéltünk már nehezebb fordulatokat is. Addig élünk, amíg meg nem halunk!"
ProletarFC
2023. szeptember 19. 01:57
A marxistáknak igaza van, rabszolgatartó társadalomban élünk és egyetlen szerencsénk az, hogy a kapzsitalizmus válságban van, nem azért mert válságban van, hanem ahol tőkés társadalom üti föl a fejét, az maga a válság, Magyarország válságos helyzete 1989. október 23-tól datálható, elképesztő méretű az a társadalmi, morális és gazdasági válság és az emberekre rótt szenvedés ezáltal, valamint a szellemi nyomorral járó társadalmi különbségek, öntelt burzsuj szekták garázdálkodása Tóta W és dr Vejmelka féle trógerek vezetésével, ez mind-mind válság tünet, valamint az is, hogy a Tóta W - Vejmelka szekta a személyemben is nyíltan és minde neszközzel támad mostmár, mert megőrült a Sátán, ahogy a költő írta!
Namond
2023. szeptember 17. 21:39
NamondSzerintem 2023. szeptember 17. 21:39 Nagyon is értem, hogy mit jelent, ha valaki nem azt teszi amit mond, sőt azt is ha a szavaival ellentétesen cselekszik. Az illető szavahihetetlen hazug, személyes érdekei érdekében sunyin sunnyogó ,szőre hullató róka, akár fővárosi, akár vidéki.
EX_Terminator
2023. szeptember 17. 10:58
Ti büdös patkányok utolsó aljas senkiházi férgek úgy gondolkozzatok hogy semmibe nem pofázhattok bele, SEMMIT NEM SZABHATTOK MEG. Ha pedig venni merészelitek magatoknak a bátorságot hogy megtegyétek, büntettek baszogattok AKÁRMIT!!! BÁRMIT!!! Tenni merészeltek azon kívül hogy mély kussban eltakarodtok a mocskos kurva elmebeteg anyátokba aki elég hülye volt ahhoz hogy VILÁGRA SZARJON BENNETEKET. Akkor ha a kezeim közé kerültök LELKIISMERETFURDALÁS ÉS GONDOLKODÁS NÉLKÜL ÁTVÁGOM ÉRTE A TORKOTOKAT MINT EGY KIBASZOTT DISZNÓNAK! Vagy éppen rendőrkézre adlak benneteket, vagy csak kinyitom a szám, és elkezdek beszélni. VILÁGOS VOLTAM TI FÉRGEK???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!