Ezért külön ne menjetek a cigányok közé

2023. szeptember 12. 09:04

A szakma, a tudomány egyértelműen kijelentette: a tinédzser-kori szülővé válás nem etnikum-specifikus.

2023. szeptember 12. 09:04
Forgács István
Forgács István
Facebook

„Végtelenül megnyugtató, és hálával teli  biztonságérzetet kelt, hogy a szakma, a tudomány egyértelműen kijelentette: a tinédzser-kori szülővé válás nem etnikum-specifikus. 

Ezek alapján arra kérek mindenkit, aki a cigánytelepekre ment volna szexuális felvilágosítást tartani, vagy beszélt volna ezekkel a közösségekkel arról, hogy mit jelent a kapcsolati erőszak, vagy hogy mindenki (a cigány lány is!) mondhat nemet, vagy hogy olcsó drog helyett óvszerre költsenek a fiatalok, az ne tegye.
Nincs rá szükség.

A szakma azt kéri, ezért külön ne menjetek a cigányok közé. Keverjük el a nagy általános sóhajtozásban, és majd lesz valahogy. 

Karcagon, Szerencsen, Nagybátonyban, Taktaharkányban, Bőcsön, Törökszentmiklóson,  Ercsiben, Edelényben,  Nagykállóban, Boldván, Girincsen, Rakacán, Tiszaburán, Halmajugrán, Bodvalenkén, vagy éppen Nyirmihálydiban, meg vagy több száz másik helyen az országban.

Pedig.”

Nyitókép: Hölvényi Kristóf

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kingsjewel
2023. szeptember 13. 09:42
Annyiban van igaza a demográfusnak, hogy nem etnikum - specifikus, hogy ez a réteg a világon mindenhol megtalálható (tanulatlan, többet szül mint a többség stb), Törökországban pl a szír migránsok ilyenek, meg sokáig a kurdok voltak ilyenek. Ausztráliában az őslakosok. De Magyarországon ez tipikus cigány 'szokás', még akkor is, ha már tényleg vannak olyanok, akik nem szülnek kamaszkorban.
kingsjewel
2023. szeptember 13. 09:35
A népszámlálásban lévő önbevallásos módszert veszi alapul, amit csak a hülyék vesznek komolyan. Vagy van, aki el hiszi, hogy 300 000 cigány van az országban? Valószínűleg a megkérdezettek többsége cigány volt, csak nem vallotta be. Igaz, nem lehetetlen, hogy magyarok is voltak a statisztikában, de azoknak a nagy része cigányok között él, és/vagy a párja is cigány. Általában ezek a magyarok szülnek tizenévesen...
iimre
2023. szeptember 13. 00:12
"Derek Zoolander szept. 12. 14:13 Családi pótlékot csak 4 ledolgozott év után kellene adni, pl. Aztán akkor nem szülne tizenévesen. Csak azért teszi, mi másért." Ez jól hangzik, de sajnos nem életszerű hogy egy jogállamban erre törvényi kereteket lehet szabni. Amúgy azt hallom, hogy a gyámügyet simán kijátsszák különböző módokon, pl. a nevelőszülőknek járó állami támogatások igénylésével, miközben az a kapcsolat csak papíron létezik. Nem részletezem, nem akarok ötleteket adni…
kiss.istvan770
2023. szeptember 12. 20:17
Egyem a szívét a tudós úrnak, aki ezt megaszondta! Én azért megkérdezném azt a hölgyet, aki még nincs 30 éves és 9 gyereke van. Ki tartja el a gyerekeket? Milyen gyerekkoruk van? Mi lesz belőlük? Stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!