Mit veszítünk a (látszat)szabadság oltárán?

2023. szeptember 29. 08:48

A népszámlálási adatokon nem szomorkodnunk kell, sokkal inkább feladatot és felelősséget kell kiolvasni belőle a hitben járó embernek.

2023. szeptember 29. 08:48
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„A friss népszámlálási adatokból egyértelműen látható, hogy az európai trendekhez hasonlóan nálunk is növekvő érdektelenség, rosszabb olvasatban elfordulás tapasztatalható az egyházaktól, a vallásgyakorlástól, s végső soron az Istenbe vetett hittől, vagy legalábbis sokak vallási meggyőződése nem olyan erős, hogy választ akartak volna adni a cenzus vonatkozó kérdésére.

És a következmények most sem elméletiek, nagyon is konkrétak: elidegenedés, szorongás, kiszolgáltatottság, békétlenség, szabadosság, identitásvesztés, a családok széthullása, az idősek, kiszolgáltatottak magukra maradása, az élet továbbadásának elutasítása.

És még hosszan-hosszan sorolhatnánk, mi mindent áldozunk fel egy efféle téves szabadság-felfogás oltárán, melynek kis látlelete a friss népszámlálás eredménye.

Fontos újra és újra tudatosítanunk, hogy Európa, amelynek nagy részén a magyarnál már jóval erősebb az elvallástalanodás, 

épp a kereszténységből lett azzá, amit európainak szeretünk.

 Pusztulását is az okozhatja, ha egy új, »Isten-mentes én-vallás« rabjává válik, de reménylett újjászületése is szükséges, hogy lélekben induljon el.”

***

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTVA 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. szeptember 29. 14:18
Nincs papi szex, Pápa szex, lelkész szex....stb. Hazugság. Van. Hasonlóan a hívőkéhez !
szeekely
2023. szeptember 29. 11:42
A problema valahol a szex koruli folfogasnal erheto tetten. A modern ember a szexualitast cuccnak tekinti es elutasitja, hogy magan kivul barkit figyelembe vegyen. Az en cuccom, mindenki masnak kuss hozza! -- mondja es eszerint rendezi be az eletet. Pedig azt a cuccot a Teremto tette le a teremtes asztalara, mint a teremtes szerves reszet, osszetevojet. Nem azert, hogy szetelvezkedjuk magukat rajta. Az elvezet, a pillanatnyi gyonyor sosem onmagaert van. Hiszen a kovetkezo pillanatra mar szetomlik es csak egy kinzo erzes marad utana. Az ujboli elvezet kenyszere, ami szintugy szetomlik utana. S igy tovabb, az ordog korbe-kerekre jaro nyoszolyaja szellemeben. A Teremto altal adomanyozott cucc a boldogsag eszkoze, de olyan boldogsage, ami nem merul ki a mulo elvezetekben. Kezdjel valami azzal a cuccal, olyat ami eloremutato, mondjak a vallasok. S aki megerti, az part valaszt es szolgal, csaladot alapit es gyermekeket nevel onzetlenul. De aki nem...?! Az elfogy, mint egy modern Europa!
connorj
2023. szeptember 29. 11:23
https://m.youtube.com/watch?v=un99qIyqjpg&pp=ygUZSXRhbGlhbiBoYXJkIHJhcCBjYXRvbGljbw%3D%3D
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. szeptember 29. 10:24
Európa az eredeti természetvallásoktól és a fehérembertől az, ami. A júdeó-kereszténység nálunk idegen elem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!