A HírTV stábját akadályozzák a munkában Pankotai Liliék, de azt nem tudják megmondani, mi a bajuk a pedagógustörvénnyel

2023. szeptember 16. 08:39

Alig 800-an voltak a tüntetésen, de még a főszervező, Pankotai Lili sem tudja megmondani, hogy mi a baja a pedagógustörvénnyel.

2023. szeptember 16. 08:39

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt szeptember 15-én, pénteken tartották a tanév első diáktüntetését, amelynek során a résztvevők a budai Elvis Presley térről a Kossuth térre vonulnak. A rendezvényen megjelent Karácsony Gergely és Pankotai Lili és Hadházy Ákos is. 

A kevesebb mint ezer tüntető nem sokkal 17 óra után indult el a Margit hídon keresztül a Kossuth tér felé. A tüntetés nem hivatalos része este fél 10 körül ért véget a Várban.

A Telex tudósításából az is kiderült, hogy a demonstráció végén 

„a rendőrök és a kordon helyett végül a Hír TV stábja lett a célpont”

A felvétel tanúsága szerint ismét zengett a „Mocskos Fidesz” és a „Pintér Sándor, a k*rva anyád!”. De a rendőrök sem maradtak ki a szitkozódásból.

Válasz helyett a riporternek mentek neki

A Telex azt is megjegyezte az összeállításban, hogy „a legérdekesebb dolog az volt, hogy rászálltak a Hír TV stábjára”, aki a tüntetőkkel tartottak a Várba. A számuk ekkorra már tovább fogyatkozott, egyes becslések szerint 800-an lehettek.

Azt skandálták a riporternek és az operatőrnek, hogy „hazudik a tévé”, illetve, hogy „szabad médiát”. Pankotai Lili, a megmozdulások egyik vezérszónaka pedig egy megafonnal még meg is zavarta az éppen bejelentkező tévés munktársat.

Sőt, amikor ugyanis a riporter a tavaly október 23-ai trágár performanszáról elhíresült diáklánynál arról érdeklődött, hogy mi a baja a pedagógustörvénnyel, válaszul csak az egyes ellenzéki politikusoktól, köztük Márki-Zay Pétertől megszokott egymondatos szlogeneket tudta idézni.

Ezt is ajánljuk a témában

A riporter egyébként azt szerette volna megtudni Pankotai Lilitől, hogy mit üzen ezen a demonstráció a kormánynak.

Erre az aktivista azt válaszolta, hogy 

„azt üzenjük a kormánynak, hogy Orbán Viktor megszavazta a szankciókat. Azt üzenjük, 16 ezer pedagógus hiányzik az oktatásból. Harmadrészről pedig azt üzenjük, hogy Orbán Viktor Soros-ösztöndíjon tanult”. 

Majd mikor a Hír TV riportere azt a kérdést tette fel neki, hogy mi a problémája a pedagógustörvénnyel, először ordibálni kezdte a tömegnek, hogy „a csend nem rend”, majd ismételgetni kezdte a fenti válaszait. Azt viszont nem tudta Pankotai Lili kifejteni, hogy a fentieknek mi köze a törvényhez.

A vonatkozó felvételeket alább tekinthetik meg:

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2023. szeptember 19. 19:53
@Fed74 "Igazad van ártány szopó, semmi baj nincs a pedagógus törvénnyel!!! Hogy basznátok szájba a fideszes jó kurva anyátokat, de telibe!!!!!!" Kedves olvasóink. Fentebb egy urbánus értelmiségi szólalt fel, a balliberális eszmék védelmében.
pragmatika
2023. szeptember 19. 19:44
Ez a li-lüke nem szed valami cuccot ? Gyanús a csaj. Na, meg persze azt a dávid csillagos sapkát nyilván fel kellett venni a tüntire annak a csávónak, hátha lesz egy kis balhé. Nem lett. Pedig a nemzetközi ballibsi sajtó remegve várta, hogy antiszemitázhasson.
janicsar-2
2023. szeptember 17. 18:55
A vadhajtások szerint rá támadtak a hír tv stábjára. Minden más oldal hasonlóan látta az esetet, csak ők nem. Így hergeli olvasóit az oldal. Ez mindent elmond a vadhajtások színvonaláról. A hírrel kapcsolatban. Az régóta tudva lévő volt, hogy ez az egész csak provokáció és a kormány megdöntésére irányul.
nyugalom
2023. szeptember 17. 15:02
Hiszen az íras, olvasas is ehezen megy neki! Ez egy megvett 00!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!