Ijesztő hírek jöttek a világhírű Ruszwurm cukrászdáról, megpróbáltuk kideríteni, milyen sors várhat a helyre

2023. október 31. 12:48

Sajtóinformációk szerint december negyedikén a Budavári Önkormányzat bezárathatja az ország egyik leghíresebb cukrászdáját. Megkérdeztük az érintetteket, valóban így lesz-e.

2023. október 31. 12:48
VÁRADINÉ NASZÁLYI Márta
Béres Sándor

Ijesztő hírt közölt hétfőn az Index. A lap szerint december 4-én a Budavári Önkormányzat végleg bezáratja az ország egyik leghíresebb cukrászdáját, a Ruszwurmot. Kérdés, hogy mi lesz a sorsa a világhírű helynek?

A botrányról röviden

A cukrászdával kapcsolatban nemrég botrány robbant: „vesztegetési kísérletről”, „korrupcióról” szóltak a sajtóhírek, amelyek szerint a helyi önkormányzat nevében több tízmilliós „védelmi pénzt” kértek Szamos Miklóstól azért, hogy a cukrászda tulajdonosa megtarthassa üzleteit, így a Ruszwurm Cukrászdát is.

 Az ajánlat két cukrászdát érintett: a Koronát és a Ruszwurmot

– olvasható Szamos Miklós nyilatkozata az Index hasábjain.

V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere 2023. október 9-én, közösségi oldalán cáfolta az Indexen megjelent híreket. „Szamos úr állításai nevetségesek, korrupcióval vádolni valakit azonban nem lehet következmény nélkül.

Az ügyben feljelentést teszek rágalmazás miatt,

ha pedig a bíróság Szamos urat bírság megfizetésére kötelezi – amiben biztos vagyok –, az összeget jótékony célra fogom fordítani” – írta a kerületvezető. A polgármester említett posztját az alábbi képernyőképen tekintheti meg:

Fotó: Képernyőkép, V. Naszályi Márta közösségi oldala

Mérföldkőhöz érkezett a botrány, kérdéssel fordultunk az érintettekhez

A botrány legfrissebb fejleménye, hogy az Index hétfői cikke szerint az ügy odáig fajult, hogy december 4-én a Budavári Önkormányzat végleg bezáratja a Ruszwurmot. Lapunk kérdéssel fordult Szamos Miklóshoz, V. Naszályi Mártához, valamint a Budavári Önkormányzathoz is, hogy megkérdezzük:

meg tudják e erősíteni a sajtóinformációkat, miszerint december 4-én a Budavári Önkormányzat végleg bezáratja az ország egyik leghíresebb cukrászatát, a Ruszwurmot?

***

Cikkünk írásáig egyik érintett sem reagált megkeresésünkre. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket!

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. október 31. 17:57
Béres Sándornak elsőre azért el kellene sajátítania az újságírás alapvető szabályait, mert ez a förmedvény sima ostoba propaganda, nem újságírói teljesítmény. Bakker úgy 15 perc netes keresés, meg két telefon, és lehetett volna akár cikket is írni. Jó, Béresnek nem ez volt a feladata. Ezt a köpedelmet persze hogy összehozta, ha már kiadták neki feladatul.
makapaka2
2023. október 31. 17:34
Naszály Márta egy szélhámos balliberós!
akiaki
2023. október 31. 17:30
elég naszály ez a nő!
KBA98
2023. október 31. 17:14
Ezt a mocskos ribancot nem kéne elzavarni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!