Kihallgatta a rendőrség a szocialista ingatlanbotrány gyanúsítottját

2023. október 04. 09:38

A BRFK különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben.

2023. október 04. 09:38

Hűtlen kezeléssel gyanúsított meg egy személyt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a csekély összegért eladott egykori Thököly úti MSZP-székház ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap megkereste a rendőrséget is, akik megerősítették információkat. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amely során

a nyomozók 2023. szeptember 28-án egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

A folyamatban lévő eljárás érdekeire való tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni” – közölték a lappal.

A lap tájékoztatott róla, hogy Hadházy Ákos feljelentése alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tavaly indult nyomozás. A feljelentés szerint a Thököly úton álló mintegy kilencszáz négyzetméteres, 

négyszintes ingatlant 128 millió forintért adta el az MSZP József Attila Alapítványa Tóth Csaba cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek.

Az irodaként nyilvántartott, de kilenc, lakásként használható részre bontott ingatlanért 2019 elején fizetett 143 ezer forintos négyzetméterár rendkívül jó befektetésnek tűnt, hiszen Zuglóban 2015 után meredek emelkedésnek indultak az ingatlanárak. Tóth cége a vásárlás után ráadásul átminősíttette lakássá és felújította az ingatlanrészeket, majd lakásonként értékesíteni kezdte azokat.

A lap közölte, hogy Tóth egyébként korábban a Hvg.hu-nak úgy nyilatkozott az ingatlanvételről, hogy keresett rajta, de szerinte „igazából szar üzlet volt”.

A Magyar Nemzet teljes cikkét itt tudják elolvasni.

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. október 04. 12:45
Ez most az egyik elvtárs jelenti fel a másik elvtársat ballibsi végtelenített saga legújabb fejezete?
nyugalom
2023. október 04. 11:42
Kik is lopnak?
states-2
2023. október 04. 10:47
Ezek korrupciózzák a fideszt.
Nori70
2023. október 04. 10:41
Hamis üzenete van az illusztrációként feltett képnek. Tóth Csaba Karácsony legdurvabb ellenfele volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!