Megszólalt a halálos tragédiát okozó teherautó sofőrje

2023. október 12. 12:32

Az ügyészség nem tartotta szükségesnek a férfi letartóztatását.

2023. október 12. 12:32

Részletes vallomást tett az a teherautó sofőr, aki kedden reggel okozott halálos balesetet a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolánál – tudta meg a 24.hu a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján. A férfi ki akart állni az iskola udvaráról, amikor kidöntött egy kőkerítést, ami egy kilenc éves kisfíúra és édesanyjára dőlt rá. 

A kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. 

A nyomozó hatóság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a balesetet okozó férfit, aki nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, de nem is tett részletes vallomást. 

Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki a történtek miatt és jelezte, hogy együttműködik a hatósággal 

– mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a portálnak.

Bár a rendőrség a férfi letartóztatását kezdeményezte, az ügyészség úgy döntött, hogy nincs szükség kényszerintézkedésre a sofőrrel szemben.

A nyomozó hatóság a szükséges kihallgatásokat elvégezte, a helyszíni szemlét lefolytatta, nincs olyan eljárási cselekmény, amelynek eredményét a gyanúsított veszélyeztetni tudná. Emellett, a gyanúsított büntetlen előéletű, és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértése sem volt korábban. Bejelentett lakóhellyel, munkahellyel rendelkezik, és az életkörülményei rendezettek – áll az ügyészség indoklásában.

Nyitókép: Tűzoltók és mentők a pesterzsébeti iskolánál. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kova63
2023. október 13. 09:28
Megint a lényeg veszik el. Kell egy előírás miszerint ilyen intézmény területén csak úgy mozoghat teherautó, ha egy vagy két tanár felügyeli a környékét (tereli el a gyerekeket segít a sofőrnek stb.) Ha már egyszer tragédia történt legalább tanulni kellene belőle nem szimplán bűnbakot keresni. A bűnbakosdival az a baj, hogy ha megvan mindenki lenyugszik és minden marad a régiben.
blondiner
2023. október 13. 00:08
Ez a történet maga a borzalom. A sok ítélkezőnek megjegyeznék annyit, hogy egy ekkora teherautóval bármilyen irányban nehéz egy ilyen szűk helyen átmenni + könnyen elképzelhető, hogy kapu csapódott a kocsinak, ahogy már mások is írták. A sofőrnek meg szinte biztos, hogy a bíróság nem tud olyan büntetést adni, mint amilyet a lelkiismerete fog. Sokkal kisebb balesetnél is az jár a fejében a legtöbb embernek, hogy mi lett volna, ha...... még elszív egy cigit indulás előtt, vagy elmegy WC-re, vagy ha éppen Covidos lett volna
lutra
2023. október 12. 20:13
Elképesztő, hogy senki sem érti: ez egy iskola kapuja volt. Az iskola közintézmény. Az intézményeknek van vezetője, és alkalmazottai. Az elsőszámú felelős az iskola igazgatója, aki olyan tanárt bízott meg a papírgyűjtés megszervezésével, aki erre az időpontra egyeztette le a papír elszállítását, DE nem gondoskodott semmilyen módon arról, hogy a teherautó biztonságosan elhagyja az iskola területét. Kötelessége lett volna a közintézmény közalkalmazottainak odamenni, vagy odaküldeni a gondnokot, portást, vagy karbantartót, bárkit, hogy biztosítsa a biztonságos kihajtást. Különös tekintettel arra, hogy a képeken jól látszik, mennyire szűk kapun kellett kikanyarodnia a bazinagy konténeres teherautónak. A Google térképén látszik, hogy ez a rozsdás kapu az iskolaudvarra vezet, ahol a gyerekek játszanak, egyébként nem használják, a gazdasági kapu az iskola másik oldalán van, az egy szépen felújított, lefestett rendes kapubejáró.
eusebius
2023. október 12. 17:48
Ha igazak a hírek, a sofőr teljesen ártatlan. A ki nem támasztott kapuszárny vágódott a kocsira, ami elrántotta. Ez kb kivédhetetlen. Hogy miért akkor volt ott? Oda hívták, oda küldték. Ezt nem mérlegeli egyik munkavállaló sem. Moroghat, de mennie kell. Kitartást a családnak! Mindkettőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!