Szijjártó: Brüsszelben lekicsinyelték az illegális migrációval járó veszélyeket

2023. október 19. 13:10

A külügyminiszter szerint, ha Brüsszel nem változtat migrációs politikáján, könnyen ott találjuk magunkat, ahol nem akarjuk: Európa régi határok által szétszabdalt korszakában.

2023. október 19. 13:10
null

Az illegális migráció hatalmas veszélyt jelent Európa számára. Ezt sokáig próbálták tagadni Európa liberális politikusai, mára azonban mindenki számára világossá vált, hogy Brüsszelben lekicsinyelték az illegális migrációval járó veszélyeket” – írja közösségi oldalán Szijjártó Péter annak kapcsán, hogy az Európa nagyvárosaiban jelentkező terrorveszélyek miatt 

Szlovénia úgy döntött, hogy felfüggeszti a schengeni egyezményt és bevezetik a határellenőrzést a magyar és a horvát határnál.

Korábban – mint ahogy arról beszámoltunk – Szlovákia vezetett be biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőterein, ami október 13-án járt (volna) le. A cseh kormány részéről azonban nem rég érkezett a bejelentés: meghosszabbítják a határellenőrzést november 2-ig.

Vít Rakusan cseh kormányfő-helyettes, belügyminiszter szerint a korábbi intézkedés nem vezetett a helyzet javulásához, ezért szükség van az ellenőrzések folytatására. A véletlenszerű határellenőrzéseket a csehek az illegális migránsok számának emelkedése miatt vezették be a lengyel és az osztrák kormánnyal egyeztetve. Vít Rakusan kijelentette: miután a lengyelek és az osztrákok az ellenőrzések folytatása mellett döntöttek, Prágának sincs más lehetősége.

Ezt is ajánljuk a témában

A külügyminiszter szerint:

a párhuzamos társadalmak kialakulása és a terrortámadások, valamint a közelmúlt terrorcselekményei az európai emberek fizikai biztonságát fenyegetik. 

Ugyanakkor kárt szenved az európai gazdaság is, hiszen a schengeni zónán belüli határellenőrzések nehezítik és lassítják a kereskedelmi forgalmat és a vállalatok határon átnyúló működését” – fogalmaz a miniszter.

Hozzáteszi: Európa versenyképessége napról napra romlik, a migráció és az ennek következtében megnőtt terrorfenyegetettség miatt lezárt határok most ennek az amúgy is megroggyant versenyképességnek adnak egy nagy pofont.

Itt az ideje váltani, itt az ideje változtatni. Ha Brüsszel nem változtat migrációs politikáján, könnyen ott találjuk magunkat, ahol nem akarjuk: Európa régi határok által szétszabdalt korszakában”

– jegyzi meg.

Nyitókép: a kép illusztráció /  ALESSANDRO SERRANO / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 19. 16:51
Nem érdekel, hogy mit gondolnak vagy csinálnak, de ide nem jöhetnek!
Kriszta67
2023. október 19. 16:06
Dehogy számították el magukat. Ki akarnak minket irtatni ezzel a hordával.
Akitlosz
2023. október 19. 14:12
Már megint az a Brüsszel. Szijjártó pártja tartja Magyarországot "Brüsszel" alatt szándékosan. "Brüsszel" azért migráltat, amiért a habsburg birodalom. Hogy gyengítse a tagállamait, s így könnyebben uralkodhasson rajtuk. Valamint tudatos ... projekt a multikulti, az európai népességcsere. https://www.youtube.com/watch?v=x2oKhAb1BxI Nem akarnak sehol helyet hagyni a Földön az európai fehér embernek, hogy a sajátjai között élhessen, és fennmaradhasson. Ha a jelenlegi folyamatok fennmaradnak még 200 évig, akkor az európai fehér ember ki fog halni. Leszármazottai persze lesznek, csak ők már nem lesznek fehér emberek. Ez a migráció veszélye, nem az illegális. Ugyanígy veszélyes a legális állampolgárságosztogatás is.
Mike Oak
2023. október 19. 14:11
papucsos négereket mindenhova
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!