„Türelem gettót terem”: nyíltan kiáll Soros és a bevándorlás mellett a HVG-n Révész Sándor

2023. október 01. 19:55

Révész szerint a népességvesztést bevándorlással lehet kiegyensúlyozni, Sorosnak pedig igaza van.

2023. október 01. 19:55
Szilvay Gergely

A magyar kormány demográfiai politikáját támadta meg a hvg-n Révész Sándor publicista.

Révész szerint „Orbán Viktor és társai egy folyamatosan öregedő és fogyatkozó lakosságú országot akarnak uralni. Olyat, amelyben az egyre kisebb és vénebb társadalom egyre kiterjedtebb, több százezer fős új ázsiai gettóval él együtt. Ez következik a bevándorló-ellenességből, a sorosozásból, a modernizációról leszakadó iparosítási törekvésekből és a kormánynak a maga népesedéspolitikájával való elégedettségéből.”

A demográfiai politika eredményeit elemezve Révész arra jut, hogy számszerűleg egyre kevesebb gyerek születik, és messze vagyunk a 2,1-es reprodukciós átlagtól.

Azt már nem említi, hogy az 1,5 fölötti mutató egyébként sokkal jobb, mint a 2011 környéki 1,2, s hogy ezzel nincs megoldva a helyzet, azt a miniszterelnök is hangsúlyozta már többször, jelezve, hogy ezzel csak lassítottuk a fogyást, de nem állítottuk meg.

Szerzőnk ezután beismeri, hogy valójában a szülőképes felnőttek számának fogyása miatt van mindez így: „Ez persze elsősorban annak köszönhető, hogy a Ratkó-unokák kiöregedtek a szülőképes korból, de ha a kormány döngeti a mellét, hogy mintaszerű népesedési politikájával elérte, amit lehetett, akkor az azt jelenti, hogy ennyit lehetett. A 2010-es évek konjunktúrájából, az EU-s pénzekből erre szánt forrásokból ennyire jutottak.”

Hozzáteszi: „A világ országainak többségében elérik a reprodukciós arányszámot. Magyarország a 170. hely környékén van ebben a rangsorban a világ országai között. A magyar állampolgárok aránya tehát rohamos mértékben csökken a világ népességén belül. Ha tehát a kormány megtette, amit tehetett, és így állunk, akkor ez így is marad, mert mitől változna.”

Ezután Révész a nyugati liberális elit egyszerű megoldását javasolja, mintha mindez pusztán matematikai kérdés volna.

A fogyásnak és öregedésnek ugyanis egyetlen ellenszere van: a világ népességének valamelyest kiegyenlítődése kontinensek, régiók, országok között. Ezt Sorossal együtt mindenki tudja. Aki mást állít, hülye vagy hazudik, és ha nem hülye, akkor a hazugságát kell az ordenáré Soros-bashinggel elfedni.”

Ezt is ajánljuk a témában

Akárholok és Valaholok: itt a magyarázat a populista lázadásra

Téves a baloldal azon meggyőződése, hogy a jobboldali populizmus csak a gazdaságilag hátrányba került, tudatlan tömegek dühös reakciója a változó világra – vallja David Goodhart brit történész-politológus. A populizmusról szóló, magyarul nemrég megjelent kötetében a jelenség és az új törésvonalak valódi okait és jellemzőit mutatja be.

Majd kifejti, hogy szerinte nem lehet itthonról és a szomszéd országokból bevonni a magyar munkaerőpiacra még 100-150 ezer embert.

Véleménycikkét azzal zárja: „És a bevándorlókra építő bevándorlásellenes kormánynak nincs és nem is lehet más célja, minthogy ez így maradjon. Hermetikusan elzárt gettók képződjenek és növekedjenek nagyra az országban. Ezekben éljen az egyre kevesebb munkás jellegű munkavállaló egyre jelentékenyebb része. Képződjön egy mindenféle integráció lehetőségétől mesterségesen megfosztott nagy tömeg a fogyatkozó országban. Így is lesz, ha lesz türelme az országnak kivárni ezt a szép jövőt.”

A Mandiner korábban ismertette David Goodhart, a liberálisból jobboldalivá vált brit szerző populista lázadásról szóló kötetét, amely az „akárholok” és „valaholok” ellentétéről szól. Goodhart rámutat: a liberálisok (akárholok) álláspontja az, hogy a demográfiai és bevándorlási válságot úgy kell megoldani, hogy bizonyos mennyiségű bevándorlót importálunk, mert az a nyugati gazdaságok számára és minden fél számára is előnyös. 

Goodhart rámutat: „ez az ötlet könnyedén elsiklik a felett a tény felett, hogy létezik olyan, hogy társadalom. A társadalmak nem csak egyének tömegei, akik véletlenül fizikai közelségben élnek, és ahova máshonnan érkező emberek millióit könnyedén át lehet ültetni.” Ettől még a valaholok is befogadóak és nagylelkűek a szó hagyományos értelmében, de csak annyira, hogy megőrizhessék saját hazájuk kulturális és társadalmi sajátosságait.

A nagyszámú bevándorlás ráadásul veszélyezteti a társadalmi bizalmat, a „társadalmi tőkét”. Goodhart szerint a konzervatívok jobban értik az emberi pszichológiáját és a moralitás alapjait.

Azaz a demográfiai probléma nem pusztán matematikai probléma. Ezt a hibát, mármint hogy pusztán matematikai kérdésnek kezeli a demográfiát, nemrég a 444 testvérlapja, a Lakmusz „tényellenőrző” portál is elkövette.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Georg Hochmuth / APA / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. október 02. 09:58
Csoóri Sándor: 1985-ben!!! talán, már nem emlékszem pontosan az évre, amikor SOROS György!!! Magyarországra jött, és összehívott ötünket, és közölte velünk, hogy szeretné megalapítani a Soros Alapítványt a Magyar Tudományos Akadémiával közösen!!!, .... Mire Soros „..Mert lesz Európa e részének kb. 25 éve, hogy újraépítse polgári demokráciáját s a nyílt társadalmat is. De rövidesen Európa gondja az lesz, hogy hogyan őrzi meg keresztény értékrendjét egy olyan készülő „világállamban”, melynek ő is a része kell legyen, de előbb nagyon meg kell változnia. Ezért Európát, határain kívüli népek ÖZÖNLIK el majd, ahogy ez a Kalergi-tervben is le van írva. Az ezt követő 25 évben pedig a keresztény Európa meg fog szűnni, s az új Európában már nem lesznek sem nemzeti többségek, sem nemzeti kisebbségek, csak emberi és közösségi jogok. Ezért támogatom ezt én is, a Warburg-dinasztia örökébe lépve.” Révész elvtárs is a Warburg dinasztia ügynöke...
nemecsekerno_007
2023. október 02. 09:13
Révész Sanyi, hvg. Muhahahahahahaha :))))))))))))))))
Héja
2023. október 02. 09:00
Révész nevű? Legyintek, lapozok.
szeekely
2023. október 02. 08:44
A problema valahol a szex koruli folfogasnal erheto tetten. A modern ember a szexualitast cuccnak tekinti es elutasitja, hogy magan kivul barkit figyelembe vegyen. Az en cuccom, mindenki masnak kuss hozza! -- mondja es eszerint rendezi be eletet. Pedig azt a cuccot a Teremto tette le a teremtes asztalara, mint a teremtes szerves reszet, osszetevojet. Nem azert, hogy szetelvezkedjuk magunkat rajta. Az elvezet, a pillanatnyi gyonyor sosem onmagaert van. Hiszen a kovetkezo pillanatra mar szetomlik es csak egy kinzo erzes marad utana. Az ujboli elvezet kenyszere, ami szintugy szetomlik utana. S igy tovabb, az ordog korbe-kerekbe jaro nyoszolyaja szellemeben. A Teremto altal adomanyozott cucc a boldogsag eszkoze, de olyan boldogsage, ami nem merul ki a mulo elvezetekben. Kezdjel valami azzal a cuccal, olyat ami eloremutato, mondjak a vallasok. S aki megerti, az part valaszt es szolgal, csaladot alapit es gyermekeket nevel onzetlenul. De aki nem...?! Az elfogy, mint egy modern Europa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!