Komolyodik a botrány: hamis okiratokkal papírozhatták le a „mikroadományokat”

2023. november 17. 16:23

A főpolgármester és köre nem hajlandó megszólalni az ügyben.

2023. november 17. 16:23
Tordai Csaba

Friss információkkal jelentkezett a Magyar Nemzet a Tordai Csaba-féle „mikroadományos” botrányról. A főpolgármester és köre nem hajlandó megszólalni, a hatóságok pedig a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhattak további tájékoztatást a Nemzetnek. Az adóhatóság azt közölte, hogy 

a NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában.”

A házkutatás tényét az ügyészség is megerősítette a lapnak.

Csütörtökön arról számoltunk be, hogy többek között aláírás-hitelesítő dokumentumokat foglaltak le adónyomozók egy ügyész jelenlétében múlt héten Tordai Csaba irodájában a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalomhoz érkező mikroadományok miatt indult nyomozás keretében.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Index által megismert jelentés szerint a tíz láda jegyzőkönyvét két MSZP-s munkatárs hitelesítette, viszont ők a kihallgatásuk alkalmával csak egy jegyzőkönyv aláírását ismerték el, így az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 20. 00:00
Korrupt bandára ,,spanyolcsizmát,, beszélnek .
bagira002
2023. november 19. 23:58
Umbulda.
Perczel Éva
2023. november 18. 05:09
"A főpolgármester és köre nem hajlandó megszólalni az ügyben." Mi az, hogy nem szólalnak meg? Pesti úti úti halálosztó, Lánchíd gyilkos Karácsony Grincs úton-útfélen haknizik ordas hazugságaival, de ezen már nem is csodálkozunk. Ez a fővárosi fődiktátor alapüzemmódja.
Korn
2023. november 17. 19:06
Ezekre kellene bízni az országot? A fővárost sem tudják normálisan irányítani. Balfasz banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!