Muhhamad büszkén kiposztolta, hogy „London Gázával van” – mi pedig hirtelen úgy érezzük, hogy Európa elveszett

2023. november 12. 18:03

Ha Európa nem tér észhez, nem hangolja újra az értékrendjét és stratégiáját, ennek a történetnek katasztrofális vége lehet.

2023. november 12. 18:03
Pro Palestinian Demonstration In London
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Fenntartva a morális alapvetést, miszerint minden életért kár, pláne a körülöttük fortyogó fegyveres konfliktusok ártatlan, civil áldozataiért, van abban némi drámai sorszerűség, ahogy a Nyugat e napokban is lereagálja az izraeli eseményeket.

Rögzítsük, sokadszorra is: fanatikus és kíméletlen fegyveresek október 7-én rárontottak izraeli civilekre, csecsemőt égettek, időst gyaláztak, túszokat ejtettek, minderről pedig büszkén számoltak be a saját családtagjaiknak és az egész világnak. Majd visszamenekültek Gázába, ahol a Hamász évek óta kíméletlen terrorállamot működtet. Azóta is ott „várják” a valóban határozott és kemény, egyúttal maximálisan érthető ellencsapásokat. Amik vélhetően amerikai nyomásra óvatosabbak, mint amilyeneket az első, jogos felindultság diktált volna.

De akkor is:

az Izraelt ért példátlan és bestiális terrortámadás megtörtént, annak léptéke és „minősége” egészen felfoghatatlan.

Pontosabban annak kéne lennie, de különösen is az elmúlt napok fejleményei és eseményei, továbbá a gyalázatot feledő, szinte kizárólag a palesztinokkal szimpatizáló médiavisszhang arra engednek következtetni:

fájdalmasan megbillent a Nyugat erkölcsi mércéje.

Londonban háromszázezres tömeg jelzi vészjóslóan: az ott élők oldalt választottak. Egy országban, ahol már a főváros polgármestere és a miniszterelnök is bevándorló, sőt, előbbi még muzulmán is, ráadásul ugyanez igaz a „szomszédos” Skóciára is, nos, ott a jelek szerint a zsidóság nem sok jóra számíthat. Ahogy egy miniszter sem.

De igaz ez a hasonló demonstrációknak helyt adó Belgiumra, Franciaországra vagy Németországra is. A rendőrök persze olykor fellépnek a terrort éltetőkkel szemben, be is tiltanak egyes akciókat, az államok vezetői óvatosak, de a média és a közhangulat kezd egy irányba mutatni:

szabadságot a terror eszközeivel küzdő palesztinoknak, le Izraellel!

Ezt is ajánljuk a témában

Európa már jó ideje elindult az önazonosságával és eredeti értékrendjével gyökeresen szemben álló úton.

Amikor Muhammad posztolja, hogy London Gázával van, az szimbolikusan mutatja ezt a súlyos válságot. 

Ha az épp az antiszemitizmussal, törzsi logikával és totálisan eltérő kultúrával terhelt vidékekről érkezők európai elosztásán ügyködő, a nyilvánosság szintjén a zsidókat érő fenyegetéssel szemben érzéketlen Európa nem tér észhez, nem hangolja újra az értékrendjét és stratégiáját, ennek a történetnek katasztrofális vége lehet! 

Van ugyebár itt egy forrásmegvonással és kiátkozással honorált magyar álláspont, ami eligazodást jelenthet a tétova hatalmasságok számára. Tessenek választani!

Nyitókép: Alberto Pezzali / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
régilaci
2023. november 13. 16:48
Nehéz megszabadulni a gondolattól, hogy a Hamasz célja végső soron az az elkerülhetetlen megtorlás volt, a mivel maguk mellé akarták állítani a közvéleményt. Pontosan tudták, hogy Izrael csak így reagálhat, erőt kell felmutatni.
régilaci
2023. november 13. 16:44
Ki az a Muhammad? Téynleg nem hallottam róla. Kellene ismerni?
Maciapu
2023. november 13. 14:33
Így kell összemosni két dolgot: Európa iszlám megszállását (amit elítélek és reconquistáért imádkozom), és Palesztina zsidó megszállását és az erre adott palesztin, arab és iszlám reakciót, amit lehet elítélni vagy egyetérteni vele, ám ennek az oka Izrael megalakításának lehetővé tétele, Izrael létrehozása, Izrael léte. Ami hetven-száz évvel ezelőtt könnyen megvalósíthatónak és örök időre szólónak tűnt, az nem biztos, hogy nem hogy örök ideig, de még egyszer ennyi ideig ki fog tartani a zsidók befészkelődése miatti, nem csökkenő gyűlölet tengerben.
iimre
2023. november 13. 00:18
"Haramia nov. 12. 22:31 A drámai változások bekövetkezéséhez nem kell abszolút létszámbeli muzulmán többség," Bizony nem szükséges: • https://tinyurl.com/yn66gkz8 /kutatasi-eredmeny-10%-“igaz-hivo”-kepes-megvaltoztatni-a-teljes-tarsadalmat • https://tinyurl.com/ytplkycl/”le-fogjuk-igazni-europat” — az-iszlam-bevandorlas-valodi-celja • https://tinyurl.com/ymp4a2nb /"harcolni-foguk-ha-egy-allam-a-sajat-teruleten-megakadalyozza-az-iszlam-terjedeset" • https://tinyurl.com/yl6vart5 /mit-fognak-tenni-a-muzulmanok-ha-mar-eleg-erosek-lesznek (egy muzulmán jogtudós előadásában)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!