Varga Judit a szuverenitásvédelmi törvényről: Brüsszelben és Washingtonban megint sikerült eltalálni egy ideget

2023. november 28. 11:54

A fideszes képviselő szerint a baloldali politikusok a törvényeket kijátszva külföldi szervezetektől pénzt fogadtak el és ezeket felhasználva akartak hatalomra kerülni, ki tudja, milyen ígéretekért cserébe.

2023. november 28. 11:54
VARGA Judit

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű – mondta Varga Judit az Országgyűlés keddi ülésén, a szuverenitásvédelmi törvénycsomagról folytatott vitában. Az előterjesztőként felszólaló fideszes képviselő „természetes magyar reflexként” beszélt arról, hogy Magyarország nem engedheti, hogy bárki korlátozza a függetlenségét és szuverenitását, nemcsak a józan ész, a történelmi tapasztalatok miatt, hanem azért, mert azt nem engedi az alaptörvény. Hozzátette: évek óta ismertek a nyilvánosság előtt is a befolyásszerzési kísérletek Magyarországon; ismert tény, hogy a 2022-es kampányban külföldről akarták befolyásolni az országgyűlési választásokat, ezt igazolta az egységes baloldal támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is. Maga az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje is úgy nyilatkozott, hogy a kampány során több millió amerikai dollár érkezett hozzájuk az Egyesült Államokból – tette hozzá. 

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy összegzett, 

a baloldali politikusok a törvényeket kijátszva külföldi szervezetektől pénzt fogadtak el és ezeket a forrásokat felhasználva akartak hatalomra kerülni, ki tudja, milyen ígéretekért cserébe. 

A képviselő emlékeztetett: a magyar szabályozás jelenleg is tiltja, hogy pártok külföldi támogatást fogadjanak el, de 2022 tavaszán ezt az egységes ellenzék azzal kerülte meg, hogy politikai tevékenységet végző civil szervezetein és gazdasági társaságokon keresztül használta fel a külföldről érkező összegeket. Sérül azzal az ország szuverenitása – folytatta –, ha a hatalom olyan szervezetek kezébe kerül, amelyek függőségi viszonyban állnak valamely külföldi hatalommal, szervezettel, ezért szükséges a jelenlegi szabályozás szigorítása. 

Varga Judit elmondta, a törvényjavaslatok alapján kiterjesztik a pártokra vonatkozó szabályozást a civil szervezetekre, egyesületekre, így nem fogadhatnak el külföldi támogatást az országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti választási kampányában. Közölte, 

a büntető törvénykönyvben új tényállás lesz a választói akarat tiltott befolyásolása, valamint tiltani fogják a választói akarat befolyásolása érdekében külföldről érkezett támogatás felhasználását. 

Az előterjesztés becsukja a kiskaput a trükközés előtt, és következménye lesz annak, ha valaki külföldi pénzt használ fel a kampányban – mondta. Ismertette azt is, hogy az alkotmányos önazonosság védelme érdekében független szervként létrejön a Szuverenitásvédelmi Hivatal. 

Varga Judit szerint onnan is lehet tudni, hogy a téma rendkívül fontos, mert úgy látszik, „Brüsszelben és Washingtonban megint sikerült eltalálni egy ideget”. Az Európai Parlamenttől, a progresszív, liberális médián át egészen az Európa Tanács emberi jogi biztosáig már „áll a bál”, és tiltakoznak a törvényjavaslat ellen – közölte.

Nyitókép: Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én. MTI/Máthé Zoltán

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 28. 16:33
Ez süket duma. A több, mint 4 milliárdnyi júdáspénz kapcsán máig nincs se letartóztatva, se meggyanúsítva senki. SENKI. Se zsidó bankár, se befizető, se pénztáros, se fiókvezető, se a pénzt felvevő, átutaló gazember. Ezért nem érdekel a süket dumád varga. Majd, ha lesz pár emberszabású a börtöneitekben a több mint 4 milliárdnyit elköltő CIA ügynökök közül, akkor ugass!
altercat1
2023. november 28. 13:03
Halló Mandiner! Van ott valaki? Ezt a dasdasd-0 nicknevű hülyét nem lehetne kivágni innen?
salátás
2023. november 28. 12:42
félhülye balosainknak itt az usa megoldása a külföldi kampányfinanszírozás ellen: Federal law prohibits contributions, donations, expenditures(including independent expenditures) and disbursements solicited, directed, received or made directly or indirectly by or from foreign nationals in connection with any federal, state or local election. This prohibition includes advances of personal funds, contributions or donations made to political party committees and organizations, state or local party committees for the purchase or construction of an office building funds under 11 CFR 300.35, and contributions or disbursements to make electioneering communications. remélem az usától elég demokratikus átvenni szabályozást :DDD
pollip
2023. november 28. 12:13
Ennek az izének senki ne válaszoljon mintha nem is lenne, maradjon magában. Mivel nincs X, más lehetőségünk nem maradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!