„A pénzszórással nem lehet megmenteni a süllyedő hajót” – Majka kapcsán szólt be az RTL-nek az egykori RTL-vezérigazgató

2023. december 23. 10:19

Dirk Gerkens nem hisz a kereskedelmi tévé legújabb döntéseiben.

2023. december 23. 10:19
Gerkens, Dirk

A történelem ismét megismétli önmagát… Az elkeseredett emberek kétségbeesett dolgokat tesznek, de a pénzszórással nem lehet megmenteni a süllyedő hajót… túl kevés, túl késő…” – reagált Majka RTL-hez igazolásának hírére Dirk Gerkens, az RTL Magyarország és a TV2 Média Csoport volt vezérigazgatója.

A menedzsert a Media1 arról is kérdezte, hogy mit szól az RTL által elindított négy új csatornához, valamint a Bajnokok Ligája közvetítési jogainak felvásárlásához.

„Úgy gondolom, ez is túl kevés és túl késő… Majdnem 9 éve hagytam ott az RTL-t, és 9 évbe telt nekik, hogy új csatornákat indítsanak, miközben 8 évvel ezelőtt én újramárkáztam 3 csatornát és 10 újat indítottam, ami a TV2 Csoportot piacvezetővé tette…

Hogyan illeszkedik ez a 4 csatorna egy streaming stratégiába, ami úgyis pénzügyi katasztrófa lesz, feldühítve az összes labdarúgó-rajongót (Bajnokok Ligája/Európa Liga), és csak tömeges kalózkodáshoz vezet?

– kritizálta egykori munkatársai lépéseit a belga menedzser, aki egyébként pereskedve vált el a csatornától.

Gerkens 14 éven át (2015 májusáig) volt a magyar RTL vezérigazgatója. Az RTL-től egy belső vizsgálatot követően rendkívüli szerződésbontással bocsátották el (a médiavállalat sikeresnek bizonyuló kártérítési pert indított ellene, majd a 8 év pereskedés után jogerőssé váló ítélet jelentős kártérítés megfizetésére kötelezte a volt vezérigazgatót). Gerkens nem sokkal később az akkoriban Andy Vajna (Andrew G. Vajna) filmügyi kormánybiztos tulajdonába kerülő TV2 Média Csoportnál lett vezérigazgató, ahonnan azután 2019 tavaszán távozott, emlékeztet a szakportál.

Gerkens egyébként több éve külföldön él, és továbbra is a médiaiparban tevékenykedik vezetőként. A Media1-nek úgy nyilatkozott, hogy, továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a magyarországi médiapiaci történéseket.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2023. december 23. 14:45
A Majka profi. Mint a Szoboszlai. Aki fizet annak a mezében játszik. Ennyi
Jajdejónekünk
2023. december 23. 13:07
Hoppá! Ez olyan brutális, hogy nem láttam jönni!
masikhozzaszolo
2023. december 23. 12:13 Szerkesztve
Öregednek a lányok(?1234..). Cserélni kell. Nem a bútort. Lehet, a Madamot is.
monuskaroly
2023. december 23. 11:47
Hát, ha Majkától várják a megváltást, nagyon rossz úton járnak!!! Az viszont nem világos, hogy hová tűnik el a jó kis kormányfikázó RTL híradó nagyon intelligens közönsége? Talán csak nem fogyatkozik a tábor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!