Ceglédi: Érdekes helyzet lenne, ha az Európai Unió egy részét megszállva tartaná Oroszország

2023. december 05. 14:21

Az elemző tisztázandó kérdéseket tett fel Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban.

2023. december 05. 14:21
null

Ukrajna EU-s csatlakozása is terítéken volt az ATV-n futó Öt legfrissebb adásában, szóba került Ukrajna potenciális EU-csatlakozása, amit kezdetben még a magyar kormány is támogatott a műsorvezető szerint.

„Tavaly nyáron, mikor ez az orbáni ígéret elhangzott – ez még a »szankciók működnek« időszak volt, amikor még az volt az uralkodó álláspont, hogy Ukrajna nemsokára nyer, most már azért árnyalódott ez az álláspont – a miniszterelnök pontosan tudta, hogy ígérhet ő bármit, nagyon soká lesz az, hogy Ukrajna csatlakozzon az EU-hoz” – fogalmazott Ceglédi Zoltán. 

Szerinte az a fázis, amiben most vagyunk, két szempontból érdekesebb, mint az akkori. Az egyik, hogy őszintén kellene beszélni az Unió jövőjéről, a másik pedig, hogy mekkora az az Ukrajna, aki csatlakozni szeretne. 

Egyáltalán, mit értünk ma Ukrajna alatt?” 

– tette fel a kérdést az elemző.

Nagyon érdekes helyzet lenne, ha az Európai Unió egy részét megszállva tartaná Oroszország” – szögezte le.

Ceglédi szerint az uniós források, amit – mint fogalmaz – „a magyar miniszterelnök mindig egyre messzebb és messzebb tud rúgni magától”, megint asztalra kerülnek majd. „Világos, hogy Orbán ilyenkor összekapcsol két dolgot: az uniós források sorsát és az ukrajnai vétó lehetőségét” – tette hozzá.

 

Nyitókép: ATV Öt képernyőfotó

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2023. december 05. 21:34
Érdekesen barom ez az ember.
konfucius
2023. december 05. 19:43
Ez egy okos ember, de szörnyű nagy butaságok mellett elvtelen hozzáállását is bemutatta a mondottakkal.
machet
2023. december 05. 19:11
Mit értünk,mit értünk?Ebben a témában mindig a jenki haszon a mérvadó.
KBA98
2023. december 05. 17:19
Ez ennyire hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!