Elvenné a Fidesz EP-mandátumait Palotás János, állítja, az ellenzék is támogatja a brüsszeli beadványát

2023. december 14. 15:18

Újabb külföldi mószerolás, az uniós források megvonásának befuccsolt terve után.

2023. december 14. 15:18
Palotás János

„Palotás János [...] arra a felismerésre jutott, hogy a szabad választásokkal kapcsolatos európai uniós normák betartása egy esetben egyértelműen túllép a nemzeti hatáskörön: ez pedig az Európai Parlament képviselőire történő szavazás” – kezdte meg beszámolóját a Népszava.

A lap a jogi szakértő azon ötletéről számolt be, hogy „ha” figyelmezteti az Európai Bizottságot „időben”, akkor azok vizsgálhatják a hazai helyzetet, aminek az lehet – Palotás reményei szerint – az eredménye, hogy szankcionálják a Fidesz-KDNP-t, aminek a jogi következménye az „lehet”, hogy érvénytelenítik az európai parlamenti mandátumait a pártnak.

„Palotás János nem állt meg az elméleti okoskodásnál,

kollégáival elkészített egy beadványtervezetet, megkereste vele az ellenzéki pártokat, megszerezte számos civil szervezet támogatását is, megteremtve egy olyan egységet, amelyre támaszkodva az Európai Parlament magyar ellenzéki képviselői benyújthatják a vizsgálatot kérő dokumentumot az Európai Bizottságnak”írta a Népszava.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 02. 14:35
EZ A SZAR MÉG ÉL!!!!!!!!!!!!!!!!!
jan36
2023. december 20. 15:34
Mi ez a páni-félelem? Eddig mit tudtak elérni a Fideszes EU képviselők az általatok generált szarcunamival szemben? Vagy a félsz, hogy jövőre ti már nem lesztek annyian az EU Parlament kuplerájában?
nemecsek-3
2023. december 14. 22:41
Nahát, tényleg gáz van DK-éknál ha már ezek kezdenek előmászni
ptrfarkas43
2023. december 14. 21:37
A kommunisták szerint akkor szabad a választás, ha ők mondhatják meg, hogy kire szabad voksolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!