Karácsony Gergely tanácsadója támogatja az ukrán EU-csatlakozást

2023. december 13. 10:22

Kendernay János a magyar választók többségének szándékával is dacolva kiáll keleti szomszédunk uniós integrációja mellett.

2023. december 13. 10:22
null

„Ukrajna az EU-ba tartozik” – olvasható angol nyelven egy Kendernay János Facebook-oldalán megosztott fotón.

Az LMP volt társelnöke, a jelenleg Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadójaként dolgozó Kendernay ezek szerint támogatja a háborúban álló ország EU-s csatlakozását.

Az egykori ellenzéki politikus szerint az ukránok nemcsak a saját szabadságukat, hanem az „európai értékeket” is védik 2022. február 24-óta. 

Hogy itt Kendernay a brutális kisebbségi elnyomásra, az elképesztő méretű korrupcióra, esetleg a romatáborok felgyújtására utalt-e, nem tudni, mindenesetre még a Freedom House nevű Soros-szervezet évente megjelenő demokráciajelentése sem azt mutatja, hogy Ukrajna a szabadság paradicsoma lenne. Miközben a Freedom House elfogult szempontrendszer szerint évente próbálja lejáratni Magyarországot, hazánk még így is rendre Ukrajna előtt végez. Az országokat a különböző mutatókat értékelve állítják rangsorba egy pontszám szerint. Az utolsó békeévben, 2021-ben Magyarország 69 pontot ért el a százból, míg Ukrajna csak hatvanat, de általánosságban elmondható, hogy hazánk rendre jobban teljesít Ukrajnánál, emlékeztet a Magyar Nemzet.

A minipárt egykori elnöke ezzel ráadásul a magyar választók álláspontjával is szembemegy: a Századvég felmérése szerint a lakosság közel háromnegyede (72 százaléka) ellenzi Ukrajna mihamarabbi felvételét az Európai Unióba. Ukrajna uniós csatlakozásának ügyében az elutasítottság hónapról hónapra erősödik 2023 szeptembere óta az intézet kutatásai szerint. 

Kendernay egyébként az amerikai kampánypénzek ügyében lejáratódott Korányi Dávidot váltotta a fővárosi poszton.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2023. december 14. 16:57
A Volhiniai Tündérkertet fogadja be az USA!
urban63
2023. december 13. 17:58
...és akkor mi van, ki nem sz@ja le, egy senki a politikában! Mari néni a sarkon most fingott, gyorsan megírni... Adjunk már magunkra!
Dunhill67
2023. december 13. 14:49
ő hanyadik a negyven rablóból...a 44.?
johannluipigus
2023. december 13. 12:07
Gyakorlatilag a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy ez a kis külkeres buzi mit támogat vagy éppen ki döngeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!