Tényleg nem értik

2023. december 08. 12:58

Pedig innen nézve egyszerűbbnek tűnik az, hogy mi győzünk, ti veszítettek.

2023. december 08. 12:58
G. Fodor Gábor
G. Fodor Gábor
Origo/888

„A baloldalon még mindig nem szálltak arról a bicikliről, hogy meghatározzák, vajon mi is az a rendszer, amiben élünk. Késhegyig menő vitákat folytatnak arról, hogy vajon ebből vagy abból a politikatudományi iskolából nézve milyen elnevezés is következik és hogy melyik is fejezi ki a legjobban az Orbán által fémjelzett rendszernek a lényegét. Elképesztő szómágiában vannak.

Azt mondják, hogy ha azt mondjuk rá, hogy demokrácia, az azért még sincs így rendben, kell tehát elé valami jelző. Így lesz a világ, amiben élünk szimulált, romlott, beteg, zombi, szelektív, irányított, populista vagy éppen diffúzan defektív demokrácia (jelentsen ez bármit is). 

[...]

Mennyi csodás megfejtés. Innen nézve egyszerűbbnek tűnik a klasszifikáció kérdése: mi győzünk, ti veszítettek.

További jó szórakozást spindoktor lányok, srácok!”

***

Nyitóképen: A 2022-es baloldali előválasztás miniszterelnökjelölt-jelöltjei. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. december 10. 19:24
Nem értem. Most nézem a Sajtóklubot. Teljes tévedés, sunnyogás, mellébeszélés. Hogy ÁSZ büntetés. Nem, nem az ÁSZ dolga a büntetés a külföldi pénzből való befolyásszerzésre, képviselői hely megszerzésére. A Választási Bizottságnak kell felállítani a képviselőt, mandátum elvesz, párt becsuk. És közögyektől eltiltás. A pénbüntetés azt jelenti, több pénzzel be lehet avatkozni a parlament/ők. képviselő választásba külföldről, dollárral, forittal, fonttal.
Tommaso
2023. december 09. 08:50
A rezsim agymosott hivei tényleg nem értik, nem látják, nem fogják fel, hogy.. Orbán - a hazával és a magyar érdekekkel nem törődve - hidegháborút és hazug propagandahadjáratot folytat a NATO tagjai, és az USA ellen. Amelyek pedig egyedül garantálhatják hazánk SZUVERENITÁSÁT. Az orbáni RUBELJOBBOLDAL ezzel hazaárulást követ el.
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 08. 22:51 Szerkesztve
"B_kanya 2023. december 08. 15:08 ---> 'Ez D-dúr és e-moll 2023. december 08. 14:06 A magyarok felének 300000 Ft alatt van a jövedelme, így, a jelenlegi hitelezési kondíciók között, még ha akarna sem tudna eladósodni. Az egészségügyi ellátás több, mint 30%-a már a magánegészségügyben történik, ' ÉS annyira szegények, hogy fűteni sem tudnak, ezért mennek wellnesezni..." Nekem még válaszolni is fölösleges, elég ha beszélni hagy az ember. Egy magadfajtánál jobban senki nem tudja demonstrálni, hogy Orbán és pártja, hogyan csinál a nemzeti oldalból lepusztult, butaságtól és irigységtől bűzlő prolitalponállót. Mikor voltál utoljára wellnezni, szétcsúszott rohamnyuggerkém? Megkérdeztem a feleségemet, hogy a rokonságunkban, baráti körünkben, ugyan, hányan járnak "wellnesezni", mert nekem egy sem jutott eszembe: két családot tudott megnevezni, az egyik egy igen jómódú építési vállalkozó család, a másikban a férj egy multicégnél vezető. Hány ilyen család van Magyarországon, szerencsétlenkém?
Zokni
2023. december 08. 22:10
Sztem ez a “terminator” nevű fórumos egy MI kísérlet lehet. Beadták inputba, hogy elvakult, gyűlölködő, és tomboló elmebetegek az ápolóknak miket is üvölthetnek, amikor a kényszerzubbonyt próbálják rájuk adni. Oszt ez az output. A másik eshetőség, hogy ilyen egy átlagos fideszes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!