Megaláztak egy kerekesszékes utast a Ryanair milánói járatán (VIDEÓ)

2023. július 09. 13:14

A mozgássérült férfi ezért kártérítést és sérelemdíjat követel a légitársaságtól.

2023. július 09. 13:14

A Ryanair légitársasággal utazott Milánóba múlt héten Singer Viktor egy koncertre. A férfival a visszaúton közölték, hogy az elektromos kerekesszéke akkumulátorát nem viheti fel a repülőre. 

A mozgássérült férfi ezért kártérítést és sérelemdíjat követel a légitársaságtól, 

mivel már többször utazott repülővel, de soha nem volt még hasonló problémája. Singer a szabályoknak megfelelően időben jelezte a légitársaságnak, hogy akkumulátoros kerekesszéke miatt reptéri segítségre lesz szüksége – számolt be az esetről az RTL Híradó.

Singer Viktor a Ryanairnél vásárolt retúr repülőjegyet Milánóba. Mint mondta, a budapesti beszállásnál még minden rendben volt. A kerekesszéke a repülő csomagterébe került, a hozzá tartozó akkumulátor pedig a fedélzetre, a fej feletti tárolóba. Ugyanakkor a visszaúton az ügyintéző már arról tájékoztatta a reptéren, hogy a szék akkumulátorát nem viheti fel a gépre. 

„Megalázottan és mérgesen szállt fel” a Budapestre tartó járatra

A mozgássérült férfit végül az akkumulátor nélkül engedték felszállni a járatra. Singer Viktor a konzulátusra is telefonált, hogy megoldást találjon. Az ügyintéző nem akart tárgyalni, végül még a reptéri rendőrséget is ráhívta a férfira. Később „megalázottan és mérgesen szállt fel” a Budapestre tartó járatra unokahúga és sógornője társaságában. 

A mozgássérült férfinak 160 ezer forintjába került, hogy beszerezze az kerekesszékéhez szükséges új akkumulátort. Emiatt is kártérítést és sérelemdíjat kér a Ryanairtől.

A légitársaság egyelőre nem reagált a panaszra, sem az RTL megkeresésére – derült ki az összeállításból.

A híradó összeállítását alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Manuel Romano / NurPhoto / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugovics tibusz
2023. július 10. 13:38
Ha valaki rokkant, annak nem muszáj Milánóba röpködnie egy koncert miatt, mert ez nehézségekbe fog ütközni. Vannak dolgok, amiről le kell mondania, az élet ilyen kegyetlen.
EX_Terminator
2023. július 10. 06:06
És akkor kik követelnek tiszteletet!?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 09. 14:57
bizstos buzsi vagy ugrán vót agor mek írdemelte
Zsolakomarom
2023. július 09. 14:00
Orkbunt is megalaztak - beperelte a Ryanairt, amiert az az utasokra haritotta at az Orkbunszart. A birosag meg kirohogte az Orkbunt, mimagyaroknak ez zsebbe nyulos tortenet lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!